Kan bitcoin persoonlijk record breken en voor goud gaan?

Wat een knallend begin van de week! Nadat vorige week elke dag de prijs van bitcoin al hoger kwam, is deze week begonnen met een knal! Het leek er elke dag op dat we meer en meer afstand gingen nemen van de DMA350. Hoe komt het dat het zo hard gaat?

Waarschijnlijk een combinatie van de geruchten dat Amazon bitcoin gaat accepteren en een enorme short squeeze die vannacht heeft plaatsgevonden. Deze explosieve mix is vannacht tot detonatie gekomen en blies bitcoin sneller omhoog dan de raket van Jeff Bezos. In de weekgrafiek hieronder is goed te zien dat vorige week al goed was en deze week dat nu al overtreft!

Stieren overgolven samen

De kaars van vorige week is ‘bullish engulfing’. Dit betekent letterlijk ‘overgolven’ en laat zich het best vertalen als ‘overtreffen’. De rode kaars van twee weken geleden wordt door de volgende groene kaars weer geheel ongedaan gemaakt en zelfs overtroffen. Dit is doorgaans een heel sterk signaal dat er een nieuwe richting ingezet gaat worden en dat het zwabberen ten einde is.

Het prijsniveau van 34.600 dollar (29.365 euro) gaf lange tijd goede steun en je kan redelijkerwijs verwachten dat het nu weerstand zou geven, maar bitcoin is er dwars doorheen geblazen alsof het er niet was. En dan de opening van deze week: op de eerste dag van de week is de hele vorige week al overtroffen. De bitcoin koers heeft inmiddels de EMA50 alweer achter zich gelaten en probeert nu weer boven de EMA21 uit te komen. EMA staat voor ‘exponential moving average’ en is een voortschrijdend gewogen gemiddelde over een aantal kaarsen. Wat een vliegende start uit de startblokken op weg naar het goud!

Op naar de volgende hobbel

Hieronder op de daggrafiek zie je dat de laatste kaars (die is van vandaag) groter is dan de voorgaande, dus het tempo zit er goed in. Het begon allemaal met het in eerste instantie doorzakken van de MA350* (Moving Average: voortschrijdend gemiddelde over 350 dagen). Dit was een beweging recht de bear-market in, maar na steun op de 29.800 dollar (25.291 euro) besloot de bitcoin community dat het mooi geweest was en het grote kopen begon.

We gebruiken voor de 350 dagen de MA in plaats van de EMA omdat die in het model voor lange termijn zo gebruikt wordt.

Voor vandaag lijkt de grote opdracht de hobbel van de combinatie-weerstand van de EMA100 en de EMA200 tezamen. Laten we hopen dat bitcoin hier niet van zijn fietsje valt en de hobbel goed kan nemen. Verder zien we dat het volume sinds het afzetten op de steun van 29.800 dollar (25.291 euro) lekker hoog is (zie oranje pijl).

Waar gaat bitcoin koers heen?

In de daggrafiek hieronder is te zien dat als bitcoin de combinatie-hobbel van de EMA100 en de EMA200 en de weerstand van 40.500 dollar (34.372 euro) niet kan slechten, het niet ondenkbaar is dat we weer de steun van de 29.800 dollar (25.291 euro) nodig hebben, zie de rode pijl.

Maar als het tempo er zo lekker in blijft de komende dagen, dan kan 45.000 dollar (38.192 euro) ook getest worden. En mocht die bezwijken dan gaat bitcoin voor goud en is er zelfs kans op een nieuw persoonlijk record.

The post Kan bitcoin persoonlijk record breken en voor goud gaan? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo