K-pop krijgt een metaverse voor NFT’s

Tijd voor buzzwoord lingo. Animoca Brands en Cube Entertainment werken samen om een K-pop metaverse met NFT’s te maken.

Cube Entertainment is een Koreaans platenlabel, talentbureau en muziekproductiebedrijf. Animoca heeft vooral faam gemaakt met NFT’s en videogames.

Portretten en audiobestanden

De samenwerking werd vanochtend aangekondigd middels een persbericht en bovenstaande tweet, en hierin staat dat de twee bedrijven multimedia NFT’s zullen maken op basis van populaire acteurs en K-popmuzikanten. Dit gezelschap wordt geselecteerd door Cube (lees: alleen hun artiesten worden vermarkt). De NFT’s zullen afbeeldingen bevatten zoals portretten van artiesten en albumhoezen, maar ook audiobestanden zoals volledige albums.

Blockchain voor fans

Yat Siu, de chief executive van Animoca Brands, zegt dat hij niet kan wachten om met Cube te werken om de open metaverse werkelijkheid te maken. Animoca beschreef de samenwerking als het mogelijk maken van echte digitale eigendomsrechten en andere blockchain-voordelen voor zowel de artiesten als hun fans.

Ahn Woo Hyung, CEO van Cube, zei dat de samenwerking”een belangrijk begin zal zijn voor het leiden van de wereldwijde markt voor digitale cultuur en het bevorderen van de digitale-contentindustrie.

Geen BTS, maar wel andere artiesten

Eerder schreven we al dat er NFT’s op de markt worden gebracht van ’s werelds grootse band BTS, maar deze K-pop sensatie valt niet onder het beheer van Cube. Voor de kenner/liefhebber: Cube beheert zo’n 50 K-popartiesten, waaronder BtoB, Pentagon, (G)I-DLE en Lightsum.

Grote naam in NFT’s

Nog een stukje buzzwoord lingo: Siu van Animoca Brands vergelijkt de impact van NFT’s en het digitaliseren van eigendomsrechten met de Renaissance in het vroegmoderne Europa.

Animoca heeft overigens wel recht van spreken, ze zijn betrokken bij verschillende belangrijke mijlpalen in de wereld van NFT’s. Denk aan een investering in Dapper Labs, die in 2017 al furore maakte met CryptoKitties en nu de blockchains bestormt met Top Shots.

Daarnaast sloot Animoca in 2020 een wereldwijde licentieovereenkomst met de Formule 1 voor de lancering van zijn F1 Delta Time-game. Ook verkochten ze voor 3 miljoen dollar aan virtuele land-NFT’s in metaverse dochteronderneming The Sandbox.

Begin november 2021 haalde The Sandbox nog eens 93 miljoen dollar op bij investeerders om zijn NFT-metaverse uit te breiden.

The post K-pop krijgt een metaverse voor NFT’s appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo