JP Morgan: Bitcoin populairder dan goud als middel tegen inflatie onder institutionele partijen

Bitcoin is bezig met een opmars, en het lijkt er op dat institutionele partijen ook weer terug zijn van weggeweest. Volgens JP Morgan is de recente stijging toe te schrijven aan institutionele beleggers die op zoek zijn naar een dekking tegen inflatie. Dat liet de Amerikaanse zakenbank weten in een interne notitie, gedeeld met klanten.

Prijzen blijven maar stijgen

De inflatie is dit jaar hoger dan anders. In Nederland is de inflatie voor goederen en diensten in september bijvoorbeeld opgelopen tot 2,7 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Dit is het hoogste inflatiecijfer sinds eind 2019.

De hogere prijzen hebben alles te maken met elektriciteit, gas en andere brandstoffen. De prijzen voor gas en olie op de handelsmarkten stijgen, en dat merk je aan de energierekening.

Tegelijkertijd stijgen de huizenprijzen. Dat is niet alleen in Nederland zo, maar ook in de Verenigde Staten. Volgens CNBC zijn de gemiddelde prijzen voor huizen gestegen met 13,2% in het afgelopen jaar.

Met bitcoin beschermen tegen inflatie

Kort samengevat wordt alles duurder. En dat zorgt voor een nieuwe instroom in investeerders: “De terugkomst van inflatiezorgen onder investeerders zorgen voor een hernieuwde interesse in het gebruik van bitcoin om je te beschermen tegen inflatie” vertellen JP Morgan analisten. Zij zien een shift van goud naar bitcoin:

“Institutionele investeerders lijken terug te keren naar bitcoin, zij zien dit wellicht als een betere bescherming tegen inflatie dan goud.”

Institutionele partijen zijn daarin niet alleen: bekend zakenman Kevin O’Leary liet eerder deze week weten dat cryptocurrency een groter deel van zijn portfolio bevat dan goud.

Met de stroom mee

De recente uitspraken van JP Morgan zijn opvallend. In mei suggereerde de zakenbank nog dat institutionele partijen hun bitcoin verruilen voor goud. Blijkbaar is de zakenbank van mening veranderd door alle positiviteit rondom bitcoin. Regulering in de Verenigde Staten kan daar ook iets mee te maken hebben:

“De recente uitspraken van Amerikaanse beleidsmakers laten zien dat er geen intentie is om de stappen van China te volgen als het gaat om het verbannen van gebruik of mining van cryptocurrency’s.”

De analisten gaan verder: “De groei van het lightning network en tweede-laags betaaloplossingen helpen de adoptie van bitcoin in El Salvador.”

The post JP Morgan: Bitcoin populairder dan goud als middel tegen inflatie onder institutionele partijen appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo