John Cena-verzamelobjecten, rum-tokens, SuperRare 2.0 en meer apart nieuws

Maandag heeft World Wrestling Entertainment (WWE) aangekondigd dat het non-fungible tokens (NFT) zou uitbrengen met de afbeelding van WWE Hall of Famer John Cena. De geliefde worstelorganisatie bracht vorige week haar eerste NFT-collectie met The Undertaker uit. Hierbij ging de bestverkochte NFT via een veiling voor $ 100.000. Het eerste niveau van de nieuwste NFT-release zal bestaan uit een een-op-een “John Cena Platinum NFT”.

 In de aanloop naar het SummerSlam evenement van dit jaar zal deze worden geopend voor een 24-uursveiling, die begint op vrijdag 20 augustus. Samen met VIP-toegang en hotelaccommodatie ontvangt de hoogste bieder van de NFT ook twee tickets op de eerste rij voor WrestleMania 38 in Dallas, of WrestleMania 39 in Los Angeles. Op zaterdag 21 augustus wordt het tweede niveau gelanceerd.

Dit niveau omvat 500 NFT’s die vergezeld gaan van een door Cena zelf samengestelde merchandisingdoos in beperkte oplage.

Bacardi NFT

Bacardi, het populaire sterke drankbedrijf, brengt een unieke NFT uit om de release van de nieuwe limited-edition “BACARDĺ Reserva Ocho Sherry Cask Finish” rum lijn te vieren. De nieuwe rum lijn zal in september in de schappen liggen, waarbij de NFT op 1 september zal worden onthuld en geveild, volgens een aankondiging van maandag. Twee weken lang zal de veiling duren.

Fotografie van het nieuwe rumproduct van fotograaf Cam Kirk, wordt met de NFT getoond. Kirk staat bekend staat om zijn projecten met Nike, Beats by Dre en Atlantic Records. Online kunnen de rumfanaten deelnemen aan de veiling. Echter, het bedrijf heeft niet gespecificeerd welke blockchain zal worden gebruikt om de NFT te minten, of hoe ze de NFT kunnen overdragen voor verkoop op secundaire markten.

De opbrengsten die verkregen worden met de verkoop gaan naar het “Backing the B.A.R.” initiatief. Dit initiatief biedt zakelijke subsidies, onderwijs en ondersteuning aan alcohol gerelateerde bedrijven, zoals bars, restaurants en nachtclubs die eigendom zijn van zwarten.

Upgrade NFT-marktplaats naar SuperRare 2.0

Met de naam “SuperRare 2.0” heeft SuperRare, de NFT-marktplaats, een upgrade aangekondigd die onafhankelijke storefronts, een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO), “soevereine slimme contracten” en het RARE-beheertoken introduceert. De storefronts, of “SuperRare Spaces”, en de DAO zullen, volgens een aankondiging van dinsdag, worden beheerd door het RARE-token.

De upgrade maakt hierbij deel uit van de “gedecentraliseerde visie voor de toekomst” van het platform van het bedrijf. Samen met de SuperRare Governance Council zullen houders van RARE belast worden met het toezicht op SuperRare Spaces, de schatkist van de gemeenschap en de toekomst van het platform. SuperRare Governance Council komt tot stand na stemmen door tokenhouders.

Volgens de aankondiging verwachten ze dat het volgende grote artistieke talent in de nabije toekomst niet wordt ontdekt door een galeriehouder of poortwachter, maar door de gemeenschap van $RARE-curatoren. Artiesten kunnen aangepaste NFT-mining contracten implementeren en NFT’s importeren die op andere platforms zijn geslagen, met de zelfbenoemde “soevereine slimme contracten”.

SuperRare gaat nu 150.000.000 RARE, 15% van de totale voorraad van 1 miljard, airdroppen voor in aanmerking komende deelnemers die NFT’s voor 2 juli 2021 op het platform hebben gekocht of verkocht, als onderdeel van de aankondiging. De betrokkenheid van gebruikers op het platform bepaalt het toegekende bedrag, waarbij de grootste hoeveelheden tokens voor de grootste verkopers en verzamelaars zijn.

Wayne Gretzky, ijshockeygrootheid, speelt op het NFT-veld

Dinsdag lanceerde NHL-ijshockeylegende Wayne Gretzky een NFT-collectie op NFL-ster Tom Brady’s NFT-marktplaats, Autograph. Op het gebied van punten, goals en assists is Gretzky de leider aller tijden van de NHL. En zijn drop omvat 10 open edities of verschillende zeldzaamheden die geprijsd zijn van $ 12 tot $ 1.500 per NFT. De voormalige pro heeft vier van de duurdere edities digitaal gesigneerd.

Samen met voormalig MLB-speler Derek Jeter, skateboardicoon Tony Hawk en tennisster Naomi Osaka zit de NHL-legende in de adviesraad voor Autograph. Allemaal hebben NFT-drops op het platform staan als ‘coming soon’. Gretzky zei het geluk te hebben om in zo’n geweldig tijdperk te spelen. En om Autograph NFT’s als een nieuwe manier te zien voor superfans en verzamelaars om deze opwindende sportmomenten te bezitten en te ervaren.

Hij voegde eraan toe te willen dat zijn NFT’s een beroep doen op zowel nieuwe en oude verzamelaars, en de prijsklasse maakt het veel toegankelijker voor een brede demografie.

In het kort

CyberKongz, een NFT-verzamelproject met een gorillathema, was eerder deze week verantwoordelijk voor het verbranden van 1430 Ether (ETH), of $ 4,7 miljoen, gedurende 24 uur op maandag. De reden hiervoor was verstopping van het Ethereum-netwerk door de vraag naar de NFT’s. Matt Furie, de maker van de geliefde Pepe the Frog-meme, heeft een DMCA-verwijderingsverzoek ingediend tegen het $ 4 miljoen Sad Frogs District NFT-project.

De NFT’s van OpenSea zijn hierbij nu verwijderd.

Het bericht John Cena-verzamelobjecten, rum-tokens, SuperRare 2.0 en meer apart nieuws verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo