Is dit de reden dat de Bitcoin koers weer stijgt?

Gisteren vond er weer een bijzondere gebeurtenis plaats in de cryptomarkt die positieve voorspellingen mogelijk maken voor de komende weken. Deze ontwikkeling heeft ook een gunstig effect op de prognoses met betrekking tot het monetair beleid van de Fed en de Bitcoin koers, die in de afgelopen 24 uur ook met ruim 6% steeg. Laten we eens kijken hoe dit komt en welke invloed de inflatiecijfers hierop hebben gehad.

Banner Bitcoin 1

Inflatiecijfers en hun impact

Gisteren werden de inflatie gegevens van de VS voor de maand april vrijgegeven. De resultaten waren ,in lijn met de verwachtingen, over het algemeen positief. De algemene jaarlijkse inflatie is eindelijk na twee maanden van stijging, gedaald van 3,5% naar 3,4%. Dit niveau ligt wel nog steeds een stuk hoger dan de 3% van juni in 2023. Wat op dit moment vooral de aandacht van de markten trekt, is de jaarlijkse kerninflatie (zonder voedingsmiddelen en energieproducten). Deze is minder volatiel en representatiever voor de algemene trend. En ook deze (de kerninflatie) is opnieuw gedaald! En dit is uiteraard een positieve ontwikkeling voor de markt, helemaal met het oog op mogelijke renteverlagingen in, of net na de zomer.

Bron: https://tradingeconomics.com/united-states/inflation-cpi#:~:text=Inflation%20Rate%20in%20the%20United,percent%20in%20June%20of%201921.

Fed-beleid en Bitcoin-koers

Sinds november waren analisten sceptisch over de kansen op een verlaging van de rente door de FED, welke in juli vorig jaar was vastgesteld op 5,5%. Hoewel de markt ervan overtuigd was dat de Fed de rente al in maart had kunnen (en misschien wel had moeten) verlagen, heeft ze dat tot nu toe niet gedaan. Een aantal analisten is er van overtuigd dat de Fed de rentetarieven absoluut niet in juni zal verlagen, maar schat de kans wel hoger in dat dit in juli of in ieder geval voor september gaat gebeuren.  

Invloed op de koers

De Amerikaanse aandelenmarkt reageerde gisteren al positief op de inflatiegegevens, ondanks dat deze in lijn waren met de verwachtingen. Dit bracht wat optimisme met zich mee, wat te zien was aan de nieuwe stijging van de S&P500-index. Daarbij reageerde ook Bitcoin positief. Hoewel de prijs van BTC nog steeds 11% onder de all-time high van maart ligt, herstelt deze zich goed ten opzichte van $57.000 op 2 mei.

Voorspellingen en mogelijke trends

Volgens analisten hebben investeerders de inflatiegegevens van gisteren mogelijk geïnterpreteerd als het begin van een ommekeer. Ze wijzen erop dat de prijs van Bitcoin onmiddellijk met ongeveer +2,5% steeg direct na het nieuws over de inflatie, zelfs als de vrijgegeven gegevens perfect in lijn waren met de verwachtingen. Bovendien heeft de Fed aangekondigd dat ze van plan is om de verkrapping vanaf juni te verminderen, wat als gunstig wordt beschouwd voor risico assets.

All Dutch and English crypto news!

SEC contacted exchanges to update spot Ether ETF applications: Report

Officials reportedly contacted the Nasdaq, the Chicago Board Options Exchange and the New York Stock Exchange to make updates and changes to existing spot Ether...

Over 90K traders liquidated amid massive crypto price surge

Over $9o,000 traders were liquidated in 24 hours as Ethereum, Bitcoin prices surged to $3,800 and $71k respectively. Total liquidations reached $383 million, with $297 million...

Crypto insiders anxious and divided as spot Ether ETF decision date looms

Currently, betting markets indicate a 61% chance of U.S. spot Ether ETF approval, up from less than 11% just a few days ago.

4 reasons why Bitcoin was a buy below $70K

Technical chart patterns suggest that Bitcoin could see more upside momentum in the following weeks, mirroring previous bull cycles.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo