Is Bitcoin goed voor uw kleine bedrijf?

Moet uw kleine bedrijf Bitcoin-betalingen accepteren? Dit is waarom Bitcoin goed kan zijn voor uw startup. 

Bitcoin trok in 2017 de aandacht van tal van investeerders en bedrijfseigenaars door de snelle koersstijging. Sindsdien volgen veel bedrijfseigenaren de ontwikkelingen in de cryptosector en de technologie achter deze virtuele munt. Maar veel ondernemers hebben zich altijd afgevraagd of Bitcoin wel geschikt is voor hun kleine bedrijfjes.

In wezen moeten startups met veel zaken rekening houden voordat ze aankondigen dat ze Bitcoin-betalingen accepteren. De meeste ondernemers beschouwen Bitcoin echter als een technologische revolutie die de manier kan veranderen waarop mensen zakelijke transacties verrichten.

Bitcoin is digitaal geld dat geen financiële instellingen zoals banken of overheden nodig heeft om het uit te geven of te reguleren. Hoewel u Bitcoin niet in uw handtas of broekzak kunt bewaren, wordt deze virtuele munteenheid geleidelijk aan een gangbare betaalmethode voor verschillende bedrijven. Deskundigen schatten dat meer dan 100.000 bedrijven wereldwijd Bitcoin gebruiken, waaronder Expedia, Amazon en Microsoft.

Veel mensen gebruiken platforms zoals de https://bitcoinsrevolution.nl/ om deze virtuele valuta te kopen en verkopen. Dergelijke digitale marktplaatsen geven mensen toegang tot Bitcoin zonder snel te hoeven investeren in miningrigs. En nadat ze Bitcoin hebben gekregen, gebruiken veel mensen het om online en ter plaatse te betalen voor diensten en artikelen.

Met al deze ontwikkelingen zouden kleine bedrijven moeten overwegen om deze cryptomunt te verwelkomen. Dit is waarom Bitcoin goed kan zijn voor uw kleine bedrijf.

Lagere transactiekosten

In tegenstelling tot fiatgeld, heeft Bitcoin geen centrale tussenpersoon. En dit vermindert de transactiekosten drastisch. Elk klein bedrijf wil de kosten van transacties tot een minimum beperken, of het nu online of offline is. Voor de meeste startups wordt voor betalingen met een kredietkaart een vergoeding van ongeveer 25 cent aangerekend telkens wanneer een klant zijn kaart gebruikt. Bovendien betalen deze bedrijven ongeveer 2 tot 4% van de totale transactie. Hoewel dit misschien weinig lijkt voor een enkele transactie, kunnen de kosten snel oplopen en een aanzienlijk deel van de winst van een bedrijf uitmaken. Daarom kunnen kleine winkels profiteren van het accepteren van Bitcoin-betalingen, omdat ze dergelijke kosten niet hebben.

Verhoogde omzet

Bitcoin is een wereldwijd betaalmiddel. Het gedecentraliseerde karakter van deze virtuele munt stelt startups in staat om hun bereik uit te breiden en hun deuren te openen naar buitenlandse kopers Zo kan een kleine onderneming diensten en producten verkopen aan internationale kopers die misschien niet bij hen hadden gekocht doordat zij niet over een geschikte betalingsmethode beschikten. Een elektronicawinkelier kan bijvoorbeeld koopwaar verkopen aan klanten in verschillende landen terwijl hij betalingen ontvangt in Bitcoin.

Bescherming tegen terugboeking

Een Bitcoin-transactie is onomkeerbaar. De gedecentraliseerde opzet van deze virtuele valuta beschermt een handelaar tegen terugboekingsproblemen die gebruikelijk zijn bij traditionele betaalmethoden zoals creditcards. Net als bij contant geld is een Bitcoin-transactie definitief. Dat betekent dat geen derde partij of gebruiker Bitcoin-kosten kan terugdraaien.

Inspelen op de voorkeuren van de klant

Niet elke klant wil met contant geld, een creditcard of een andere traditionele betaalmethode betalen. Sommige klanten geven de voorkeur aan innovatieve betaalmiddelen zoals Bitcoin. Het accepteren van Bitcoin-betalingen stelt een klein bedrijf in staat om aan de behoeften van meer klanten te voldoen. Zo kunt u meer klanten naar uw startup halen door Bitcoin-betalingen te accepteren.

Snelle transacties

Elk klein bedrijf wil transacties sneller afhandelen om een efficiënte geldstroom te garanderen. Bitcoin-transacties zijn sneller dan creditcards. Idealiter verifieert de blockchain-technologie transacties zonder een gecentraliseerde instelling. Dat betekent dat uw startup niet lang hoeft te wachten tot de betalingen op de rekening staan. Bitcoin-transacties gebeuren vrijwel onmiddellijk.

Slotopmerkingen

Bitcoin is voor veel ondernemers een relatief nieuwe betaalmethode. Deze virtuele munt wordt echter geleidelijk een courant betaalmiddel. Daarom kan het verwelkomen van Bitcoin uw startup op verschillende manieren voordeel opleveren. Niettemin hebt u tijd nodig om meer te weten te komen over deze digitale munt en de voor- en nadelen ervan, voordat u ze als betaalmiddel voor uw kleine bedrijf gaat gebruiken.

Het bericht Is Bitcoin goed voor uw kleine bedrijf? verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo