Iran stopt crypto mining voor energiebesparing

De winter is net begonnen en Iran wil energie besparen. Het land besluit daarom om geautoriseerde crypto mijnbouw te stoppen. Hierdoor zou het gebruik van vloeibare brandstoffen in energiecentrales verminderen.

Zomerverbod

Iran is ongeveer goed voor 4,5% tot 7% van de wereldwijde hash rate van bitcoin. Hiermee is het land een van de grootste landen voor cryptomining. Het land stelde eerder ook al een verbod in op cryptomining, maar dat was als gevolg van hoge temperaturen in de zomer.

Dit zomerverbod werd in september opgeheven, maar nu is het weer nodig om een verbod in te voeren, maar om bijna de tegenovergestelde reden. Volgens Mostafa Rajabi Mashhadi, algemeen directeur van Irans Grid Management Company (Tavanir), is dit hard nodig om te voldoen aan de vraag voor energie in de winter.

Minder uitstoot

Het mijnen van crypto kost namelijk een hoop energie. Als dit niet gebruikt wordt voor crypto, kan de energie gebruikt worden op plekken waar het harder nodig is. Naast cryptomijnen zijn wordt er ook bezuinigd op andere energieverbruikers, waaronder lantaarnpalen:

“Het ministerie van Energie voert sinds vorige maand maatregelen uit om het gebruik van vloeibare brandstoffen in energiecentrales te verminderen, waaronder het afsnijden van de stroomvoorziening van cryptoboerderijen met een licentie, het uitschakelen van lantaarnpalen in minder risicovolle gebieden en streng toezicht op het verbruik,” zei Mashhadi.

Hij benadrukte daarnaast dat inwoners ook zelf verantwoordlijk moeten zijn om hun elektriciteit- en gasverbruik te verminderen. 70% van alle brandstof wordt namelijk gebruikt om huizen te verwarmen. Met deze maatregelen zou het energieverbruik moeten verminderen met minimaal 40%.

Illegale cryptomijnen

Naast geautoriseerde cryptomijnen, die dus goedgekeurd zijn door de overheid, zijn er ook nog steeds illegale mijnen actief in Iran. Ze zijn hard bezig met de bestrijding van deze mijnen. Een paar weken terug kondigden energieautoriteiten aan dat ze maar liefst 222.000 apparaten in beslag hadden genomen. Deze werden gebruikt voor het illegaal mijnen van crypto, sinds de regelgeving is ingegaan.

The post Iran stopt crypto mining voor energiebesparing appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Why is Ether (ETH) price up today?

Ethereum's native token, Ether (ETH), is up today as traders assess a slew of positive updates from cryptocurrency and macro markets. Ethereum future ETF euphoria behind...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

Memeinator Announced: Taking on the Meme Coin Market With a $1 Billion Vision

London, United Kingdom, September 29th, 2023, Chainwire Having already raised $500K in less than 48 hours, Memeinator has already stormed through to stage 3 of its...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo