Industriegigant Bitmain stopt verkoop in China

Het crypto hardwarebedrijf probeert naar verluidt de Chinese markt te verlaten

De crypto hardwarefabrikant Bitmain is naar verluidt van plan de verkoop in China stop te zetten terwijl het bedrijf zich aan het veranderende cryptolandschap in het Aziatische land aanpast. Onder verwijzing naar drie bekende bronnen (twee klanten van het bedrijf en één die voor het bedrijf werkt) meldde CoinDesk dit nieuws op dinsdag. In het rapport werd uiteengezet dat de fabrikant van plan is een aanzienlijk deel van haar activiteiten buiten de Shenzhen regio te verplaatsen, hoewel de volgende beoogde plaats van operatie nog niet bevestigd is.

Het besluit van Bitmain om haar activiteiten stop te zetten, is een reactie op de aankondiging van vorige week door de Chinese centrale bank, de People’s Bank of China (PBoC), die de transacties van alle cryptovaluta’s en aanverwante activiteiten in het land verbiedt. De staat legde uit dat het besluit genomen was om zo het dreigende risico van illegale activiteiten in verband met crypto uit te sluiten.

Tot nu toe hebben tenminste 18 crypto dienstverlenende bedrijven al aangekondigd dat ze China zullen verlaten, en sommige zijn al niet meer in de regio gevestigd, dit al volgens Chinese verkooppunten. SparkPool, de op één na grootste Ether mining pool, heeft haar activiteiten inmiddels in China stopgezet en deze trend zal naar verwachting doorzetten terwijl de cryptowereld zich aan de nieuwe omstandigheden aanpast.

De bedrijven die China verlaten, zullen nu naar veel stabielere bedrijfsomgevingen op zoek zijn, en Bitmain zou naar eerder gevestigde in-routes in cryptovriendelijke landen kunnen verhuizen. Het bedrijf opende in juli al een winkel in Istanbul, Turkije, dit in samenwerking met Phoenix Store.

Bovendien bevestigde een persbericht op 7 september de samenwerking van Bitmain met ISW Holdings om 56.000 Bitcoin miners naar Georgië te brengen. Volgens ISW holdings (die haar naam naar BlockQuarry zal veranderen) zal de deal in totaal 62 miljoen dollar kosten. Dit is een verbintenis dat naar verwachting meer dan 10 miljoen dollar aan maandelijkse inkomsten zal genereren wanneer het tegen oktober 2022 op haar volle capaciteit werkt.

De Chinese crypto scène is nogal een wervelwind geweest, zelfs nu de overheid de cryptomarkt probeert te reguleren. En het is niet de eerste keer dat China zich tegen crypto verzet. Eerder dit jaar achtervolgden soortgelijke repressies van de overheid de miners in het land. Dit dankzij beperkingen voor de belangrijke spelers in de sector, zoals het faciliteren van banken. Dit is echter de eerste keer dat het Aziatische land alle aan crypto gerelateerde transacties verboden heeft.

De uitvoering van dit Chinese crypto verbod werd deze week doorgevoerd, waarbij de e-commerce gigant Alibaba afgelopen maandag bekendmaakte dat het de verkoop van crypto mining apparatuur vanaf 8 oktober zal verbieden.

“Alibaba.com zal naast het verbod op het verkopen van virtuele valuta zoals Bitcoin, Litecoin, BeaoCoin, QuarkCoin en Ethereum de verkoop van virtuele valuta miners verbieden”, luidde de aankondiging.

The post Industriegigant Bitmain stopt verkoop in China appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin holds steady as DXY advance hurts stocks

Bitcoin rose to $26,820 on Wednesday, trading in the opposite direction to stocks as the Dollar Index hit a 10-month high. An easing for the DXY...

Uniswap Foundation targets $62M in additional funding

Decentralized exchange (DEX) Uniswap is seeking an on-chain vote to approve the second tranche of the $74 million funding for its developer Uniswap Foundation. According to...

IBM, Microsoft, others form post-quantum cryptography coalition

IBM Quantum and Microsoft have formed a coalition to tackle post-quantum cryptography alongside not-for-profit research tank MITRE, U.K.-based cryptography firm PQShield, Google sibling company SandboxAQ,...

Texas is home to nearly 30% of all Bitcoin hash rate — Foundry

The U.S. state of Texas accounts for over 28% of all Bitcoin (BTC) hashing power in the United States, according to the latest Hashrate Map...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo