Indexed Finance ‘identificeert’ aanvaller achter een 16 miljoen dollar hack

Het DeFi protocol werd afgelopen donderdag gehackt, waarbij de aanvaller 16 miljoen dollar gestolen zou hebben

Indexed Finance, een gedecentraliseerd financieringsprotocol (DeFi) waarmee tokenhouders marktindexen kunnen volgen, heeft naar verluidt de hacker achter de aanval van vorige week ontmaskerd.

Het DeFi protocol maakte afgelopen donderdag bekend dat het een flitsleningen aanval had ondergaan, waarbij de aanvaller er met 16 miljoen dollar vandoor ging. Na het protocol met nieuwe activa te hebben overspoeld en door de prijzen te beïnvloeden, zou de hacker ter waarde van miljoenen nieuwe tokens gecreëerd hebben.

In een update die na de aanval werd vrijgegeven, meldde het Indexed team dat de hack “een behoorlijk verwoestende was” en dat het de DEFI5 en CC10 indexen beïnvloedde. Het onderzoeksrapport vermeldde tevens het wallet adres dat gebruikt was om het geld te stelen: 0xba5ed1488be60ba2facc6b66c6d6f0befba22ebe.

Attacker ontmaskerd

In de uren na de aanval vroeg Indexed Finance de hacker om 10% van het geld te houden en de rest terug te geven. Maar nadat dit aanbod was verlopen en na een ultimatum om 100% van het gestolen geld terug te geven, onthulde het team dat het wallet links had achterhaald die de hacker identificeerde.

We hebben de Indexed aanvaller geïdentificeerd en links naar uitwisselingen gevonden. We stellen nu een ultimatum”, zei Laurence Day, een lid van de IndexedDAO, op zaterdag.

Het team onthulde verder dat, hoewel het aanvankelijk over het hoofd gezien werd, uit onderzoeken naar de aanval is gebleken dat de aanvaller accounts bij de crypto-uitwisselingen FTX en Kraken gebruikte om de wallet mee te financieren. Beide uitwisselingen vereisen dat gebruikers de know your customer gegevens invullen; iets waar Indexed Finance in kon duiken om zo de persoon achter de 16 miljoen dollar overval te ontmaskeren.

In de minuten voor het verstrijken van de deadline heeft @ZetaZeroes wijzigingen in zijn accounts aangebracht waardoor we op het laatste moment beseften dat de aanvaller aanzienlijk jonger is dan we dachten”, schrijft het protocol.

Hoewel de identiteit van de hacker vastgesteld is, heeft Indexed Finance het vrijgeven van verdere details gestaakt, aangezien er gezien de leeftijd van de hacker intern over de beste manier gediscussieerd wordt om verder te werk te gaan.

Het is niet duidelijk wat Indexed Finance van plan is om te doen, en of ze alsmede hulp van de wetshandhaving zullen zoeken.

Het NDX token blijft in de markt onder een neerwaartse druk staan en is in de afgelopen 24 uur met 7% gedaald. Het token verhandelde op het moment van schrijven zo rond de 2,94 dollar.

The post Indexed Finance ‘identificeert’ aanvaller achter een 16 miljoen dollar hack appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

French police raid Nvidia offices amid antitrust investigation: Report

Nvidia, one of the global leaders in artificial intelligence (AI) chip production with headquarters in California, reportedly faced a police raid in its French offices...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo