In China richt nieuwe gedecentraliseerde stablecoin zich op internationale handel

Een jurisdictie in China bereidt zich voor om een nieuwe, aan yuan gekoppelde stablecoin voor internationale handel te testen. Terwijl financiële autoriteiten over de hele wereld zich steeds meer zorgen maken over de regulering van stablecoin. Op 21 september vertelde Chris Banbury aan Cointelegraph dat het bedrijf Conflux zijn technologie zal leveren om een offshore renminbi (RMB) stablecoin te lanceren.

Deze zal gekoppeld zijn aan de digitale valuta van de Centrale Bank (CBDC), de digitale yuan. Chris Banbury is hoofd van de wereldwijde operaties bij het toestemming loze blockchain-project Conflux. Banbury merkte op dat dit alleen in prijs wordt gekoppeld aan de digitale yuan zonder formele integratie. Hij voegde eraan toe dat het project zal onderzoeken hoe het token wordt verhandeld tegen andere valuta’s.

Nadat de Chinese regering in juli de vrije economische zone toestemming heeft verleend om vrijhandel met een offshore RMB stablecoin te verkennen, zal het nieuwe stablecoin-project de internationale handel in de Lin-gang Special Area in Shanghai vergemakkelijken. Banbury merkte op dat het proefprogramma niet wordt onderschreven door of verbonden met de overheid. Echter, de use-case voor de offshore RMB stablecoin is goedgekeurd door de regering van China en Shanghai.

Banbury zei dat de aanstaande offshore RMB stablecoin geen private stablecoin zal zijn omdat deze volledig gedecentraliseerd is. Dit in tegenstelling tot populaire stablecoins zoals Tether (USDT) en USD Coin (USDC). De executive zei dat de functionaliteit van de nieuwe stablecoin beperkt zal zijn tot wereldwijde handel, daarom wordt het de “offshore RMB stablecoin” genoemd.

Hij legde uit dat met de term ‘offshore’ naar het gebruik van de RMB voor internationale handelsdoeleinden wordt verwezen. Het is niet voor binnenlandse handel. Voor binnenlandse doeleinden wordt uitsluitend de digitale yuan gebruikt. De offshore-RMB is daarom geen ‘offshore-yuan’. Banbury legde verder uit dat de digitale yuan voor binnenlandse doeleinden onder toezicht staat van de People’s Bank of China.

De offshore RMB stablecoin wordt gehouden via het Shanghai ShuTu Blockchain Research Institute, gaf Banbury aan. Het Shanghai ShuTu Blockchain Research Institute is een tak van het Conflux Tree-Graph Institute voor blockchainonderzoek en -ontwikkeling. Hij voegde eraan toe dat de stablecoin nog geen speciale ticker heeft ontvangen. De reden hiervoor is dat het ontwikkelingsteam nog steeds bepaalt wanneer het moet worden gelanceerd.

China is, als een van ‘s werelds eerste landen die een CBDC debuteerde, doorgegaan met het hardhandig aanpakken van cryptocurrency-handel en cryptomining. Dit jaar hebben lokale autoriteiten hierbij meerdere cryptomining farms gesloten en crypto-handelstransacties opgeschort.

Het bericht In China richt nieuwe gedecentraliseerde stablecoin zich op internationale handel verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Whale Activity Propels Rebel Satoshi (RECQ) Presale Amid Slumping Prices for Polygon (MATIC) and Arbitrum (ARB)

TLDR Despite a recent surge, experts have an overall bearish outlook on Polygon (MATIC). Arbitrum (ARB) dipped slightly over the past few days. Experts have begun to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo