Iemand stuurde 1 miljoen euro aan Bitcoin naar de wallet van Satoshi, maar waarom?

Bedankt hè! Iemand stuurde bijna 27 BTC naar de wallet van Satoshi Nakamoto, de maker van Bitcoin. Is dit Satoshi zelf, heeft iemand een foutje gemaakt, of is het iets anders?

Meer dan 1 miljoen euro waard

Tegen de huidige Bitcoin koers zijn die 26,9 BTC iets meer dan 1 miljoen euro waard. De ontvanger is de zogenaamde Genesis-wallet van het netwerk, ofwel de allereerste wallet die ooit op Bitcoin gemaakt is. Dit wallet adres bevat veel inhoud, maar er is nog nooit iets vanuit verzonden. Als de transactie een foutje was, dan kan de verzender fluiten naar haar of zijn geld.

De transactie vond plaats op 5 januari om 07.52 uur. Vanuit deze wallet, die nu leeg is, werd de bitcoin naar de Genesis wallet gestuurd. De transactiekosten bedroegen 100 dollar, ver boven het gemiddelde. Maar regeertijd een peulenschil vergeleken met de verzonden waarde.

Het merendeel van het geld was afkomstig van een wallet met het label Binance aldus het blockchain-analyseplatform Arkham Intelligence.

‘Of Satoshi werd wakker, kocht 27 bitcoin van Binance en stortte het in zijn eigen wallet, of iemand verbrandde gewoon een miljoen euro’, zegt Conor Grogan, directeur bij Coinbase, op X.

Wallet is van Satoshi Nakamoto

De Genesis-wallet is het eerste ontvangstadres die ooit op het Bitcoin-netwerk is gemaakt. Het is gemaakt door de geheimzinnige Satoshi Nakamoto, die het Bitcoin-netwerk heeft gecreëerd. Nakamoto heeft in de begindagen van het netwerk waarschijnlijk ook een groot aantal andere blokken gemined, maar het is onduidelijk hoeveel precies.

Hoewel Nakamoto theoretisch gezien nog steeds zijn privésleutels zou kunnen vasthouden om toegang te krijgen tot deze wallets en het geld zou kunnen verplaatsen of teruggeven, is de algemene consensus dat dit waarschijnlijk niet zal gebeuren.

Dit komt doordat de Bitcoin uit wallets die verband houden met Nakamoto, inclusief geld in het Genesis-blok, niet is verplaatst sinds de verdwijning van Nakamoto in december 2010.

Toen Nakamoto verdween, bevatte de Genesis-portemonnee alleen de 50 bitcoin die hij zelf had gemined. In de loop van de tijd werd er meer geld naar de wallet gestuurd (waarschijnlijk als eerbetoon) en het saldo steeg tot 72 bitcoin eind 2023. Met de laatste transactie bedraagt het huidige saldo nu 99,67 bitcoin, ter waarde van 4,3 miljoen dollar.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin bank proposal gains momentum in El Salvador

The Bank for Private Investment will “diversify the financing options” available to investors in both Dollars and Bitcoin.

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo