Hoskinson weigert reclame spelletjes: Cardano doet het anders

Onlangs sprong Charles Hoskinson, de grondlegger van Cardano, in de bres om zijn project te verdedigen tegen de kritiek dat het achterblijft bij concurrent Solana op het gebied van reclame en promotie. Maar is meer reclame altijd beter, of heeft Cardano een andere troef in handen?

De verdediging van Cardano’s benadering

In een tijd waarin zichtbaarheid gelijk lijkt te staan aan succes, heeft Hoskinson uitgelegd waarom Cardano kiest voor een ander pad dan massareclame. In tegenstelling tot de flitsende campagnes van Solana, benadrukt hij dat Cardano’s strategie is ingebed in een gemeenschapsgedreven model en een schatkistbeheer dat niet gebaseerd is op het traditionele adverteren.

Hoskinson’s antwoord op kritiek

Het debat werd aangezwengeld toen een ADA-liefhebber zich afvroeg waarom Cardano niet dezelfde advertentieroute volgt als Solana om ontwikkelaars en gebruikers aan te trekken. Hoskinson was snel met zijn weerwoord en legde uit dat Cardano’s filosofie draait om samenwerking en goedkeuring vanuit de gemeenschap voor het financieren en uitvoeren van initiatieven.

De vijf stappen van Cardano’s model

Volgens Hoskinson vereist Cardano’s benadering een vijfstappenplan dat begint bij het vormen van werkgroepen, het overleggen met betrokken partijen, het bepalen van kosten en specificaties, het verkrijgen van gemeenschaps goedkeuring en uiteindelijk de uitvoering van de plannen. Deze stappen weerspiegelen de kernwaarden van decentralisatie die het netwerk hoog in het vaandel draagt.

Reactie op de roep om USDC

De discussie werd verder aangezwengeld toen een andere ADA-enthousiasteling, bekend onder het pseudoniem Alf-Vault, zijn ongenoegen uitte over de naar zijn mening te passieve houding van het Cardano-team inzake het aantrekken van USDC naar het netwerk. Hoskinson reageerde door te wijzen op de gedecentraliseerde aanpak van Cardano, waarbij hij benadrukte dat dit soort partnerships en marketinginspanningen voortkomen uit de actieve deelname van de gemeenschap.

Decentralisatie als kernpunt

Hoskinson besloot zijn betoog door te benadrukken dat de kracht van decentralisatie niet alleen ligt in de technologie, maar ook in de manier waarop marketing, groei en partnerschappen worden benaderd. In een ecosysteem waar elke stem telt, is het duidelijk dat Cardano’s weg naar vooruitgang misschien minder conventioneel is, maar niet minder doeltreffend.

All Dutch and English crypto news!

BAYC co-creator Greg Solana takes up reins as Yuga Labs CEO

Solano said he wants to prioritize the utility of Bored Ape Yacht Club NFTs and recreate a space for the “magic and crazy shit” that...

Sam Bankman-Fried is back in court, waives conflict of interest for lawyers

Lawyers Marc Mukasey and Torrey Young will represent the former FTX CEO through his sentencing on March 28, while Christian Everdell and Mark Cohen are...

Polygon and StarkWare unveil Circle STARKs to streamline Zk Proofs

Polygon Labs and StarkWare collaborate on Circle STARKs for ZK rollups. Circle STARKs promise faster, cheaper transactions for layer-2 networks. The joint effort signifies a commitment to...

Lido adds support for 1inch as withdrawal aggregator

Lido has announced support for 1inch as a withdrawals aggregator. 1inch will allow ETH stakes to skip the withdrawal queues with instant swaps between staked Ether...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo