Hoewel Bitcoin ‘ultra-vluchtig’ zal zijn, is het hier om te blijven, zegt Deutsche Bankanalist

Bitcoin zal in de toekomst de rol van digitaal goud op zich nemen, eeuwenlang en grotendeels niet gecontroleerd door de overheid. Dit zegt een analist bij de onderzoeksafdeling van Deutsche Bank, Marion Laboure en dat ze het kan indenken dat het zo zal zijn. Over “what’s next”, in een update van de website van Deutsche Bank voor de grootste bankinstelling in Duitsland, zei Laboure dat ze mogelijk zou kunnen zien dat Bitcoin het digitale goud van de 21e eeuw wordt.

Echter, ze waarschuwde investeerders voor de volatiliteit van de crypto-activa. In plaats van de Bitcoins te houden om te dienen als een ruilmiddel, worden de meeste BTC-aankopen gedaan voor investeringen en speculatie, volgens de analist. Laboure zegt dat alleen maar een paar extra grote aankopen of het verlaten van de markt het evenwicht tussen vraag en aanbod aanzienlijk kunnen beïnvloeden.

Ze zegt verder dat Bitcoin te volatiel is om nu een betrouwbare waarde opslag te zijn. En het zal in de nabije toekomst ultravluchtig blijven, is de verwachting van Laboure. De analist van Deutsche Bank uitte haar bezorgdheid over het gebrek aan regulering van cryptocurrencies en hun potentiële impact op het milieu. Toch liet ze doorschemeren dat Bitcoin waarschijnlijk het dominante digitale activum in de crypto-ruimte zou blijven.

Ethereum mag dan mogelijk meer use-cases in gedecentraliseerde financiën hebben en met de opkomst van non-fungible tokens. Echter, Bitcoin geniet nog steeds van zijn ‘first-mover-voordeel’. Laboure zei dat als Bitcoin soms ‘digitaal goud’ wordt genoemd, Ethereum het ‘digitale zilver’ zou zijn. Eerder hebben analisten van Deutsche Bank Bitcoin beschreven als een cryptocurrency te belangrijk om te negeren.

Dit suggereert dat de prijs van het crypto-activum, met extra vermogensbeheerders en bedrijven die de markt betreden, waarschijnlijk zou stijgen. De financiële instelling voorspelde in 2019 dat digitale valuta tegen 2030 fiat zouden vervangen.

Het bericht Hoewel Bitcoin ‘ultra-vluchtig’ zal zijn, is het hier om te blijven, zegt Deutsche Bankanalist verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo