Hoewel Bitcoin ‘ultra-vluchtig’ zal zijn, is het hier om te blijven, zegt Deutsche Bankanalist

Bitcoin zal in de toekomst de rol van digitaal goud op zich nemen, eeuwenlang en grotendeels niet gecontroleerd door de overheid. Dit zegt een analist bij de onderzoeksafdeling van Deutsche Bank, Marion Laboure en dat ze het kan indenken dat het zo zal zijn. Over “what’s next”, in een update van de website van Deutsche Bank voor de grootste bankinstelling in Duitsland, zei Laboure dat ze mogelijk zou kunnen zien dat Bitcoin het digitale goud van de 21e eeuw wordt.

Echter, ze waarschuwde investeerders voor de volatiliteit van de crypto-activa. In plaats van de Bitcoins te houden om te dienen als een ruilmiddel, worden de meeste BTC-aankopen gedaan voor investeringen en speculatie, volgens de analist. Laboure zegt dat alleen maar een paar extra grote aankopen of het verlaten van de markt het evenwicht tussen vraag en aanbod aanzienlijk kunnen beïnvloeden.

Ze zegt verder dat Bitcoin te volatiel is om nu een betrouwbare waarde opslag te zijn. En het zal in de nabije toekomst ultravluchtig blijven, is de verwachting van Laboure. De analist van Deutsche Bank uitte haar bezorgdheid over het gebrek aan regulering van cryptocurrencies en hun potentiële impact op het milieu. Toch liet ze doorschemeren dat Bitcoin waarschijnlijk het dominante digitale activum in de crypto-ruimte zou blijven.

Ethereum mag dan mogelijk meer use-cases in gedecentraliseerde financiën hebben en met de opkomst van non-fungible tokens. Echter, Bitcoin geniet nog steeds van zijn ‘first-mover-voordeel’. Laboure zei dat als Bitcoin soms ‘digitaal goud’ wordt genoemd, Ethereum het ‘digitale zilver’ zou zijn. Eerder hebben analisten van Deutsche Bank Bitcoin beschreven als een cryptocurrency te belangrijk om te negeren.

Dit suggereert dat de prijs van het crypto-activum, met extra vermogensbeheerders en bedrijven die de markt betreden, waarschijnlijk zou stijgen. De financiële instelling voorspelde in 2019 dat digitale valuta tegen 2030 fiat zouden vervangen.

Het bericht Hoewel Bitcoin ‘ultra-vluchtig’ zal zijn, is het hier om te blijven, zegt Deutsche Bankanalist verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo