Hoeveelheid Tether op exchanges bereikt jaarlijks hoogtepunt

De hoeveelheid tether (USDT) op exchanges stijgt gigantisch. Volgens Delphi Digital bevindt maar liefst 31% van de totale tether supply zich op de markten.

De vraag is waarom. Waarom zetten zo veel mensen hun assets over op tether? Stellen zij hun winst veilig van afgelopen jaar, of zitten zij risico-avers te wachten op een verdere daling?

ETH en BTC op exchanges neemt af, USDT stijgt

Zoals te zien in de grafiek van Delphi Digital neemt het aantal ethereum en bitcoin op exchanges elke maand af. Dit is meestal een goed teken, aangezien aangekochte crypto in dit geval verplaatst wordt naar bijvoorbeeld persoonlijke wallets. Des te minder bitcoin in omloop, hoe groter de schaarste.

Bij tether kan dit meerdere dingen betekenen. Komt de tether van mensen af die hun crypto omzetten in tether, of wordt er simpelweg tether gekocht met bijvoorbeeld euro’s om crypto te kopen. Deze argumenten zijn in strijd met elkaar.

De beweegredenen

Wanneer er veel crypto wordt omgezet in tether, betekent dit eigenlijk dat mensen hun winst vaststellen, of verwachten dat de markt nog verder gaat dalen. In dat laatste geval hopen ze dat ze crypto op een lager punt terug kunnen kopen. Dit is bearish voor de markt.

Als er tether wordt gekocht met euro’s of andere fiat, is dat een goed teken. De stablecoin wordt namelijk vaak gebruikt om crypto mee te kopen. Een hoop exchanges bieden talloze tradingsparen met tether. In dit geval is dit een uiting van stijgende vraag naar crypto, een goed teken dus.

Grootste stablecoin

Ongeacht de beweegredenen voor mensen om tether op exchanges te hebben, betekent dit minder goed nieuws voor andere stablecoins. Tether is nog steeds de grootste qua marktkapitalisatie, en staat daarmee op de vierde plek van alle cryptocurrency’s. Drie plekken boven USDC en elf plekken boven BUSD.

The post Hoeveelheid Tether op exchanges bereikt jaarlijks hoogtepunt appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo