Hoe Bitcoin kan concurreren met Ethereum en Binance om DeFi

Jack Dorsey heeft onthuld dat zijn Square bezig is met het bouwen van een nieuwe divisie die de focus heeft op decentralized finance (DeFi) en Bitcoin. Tot voor kort was dit een combinatie die vooral in theorie veel potentie leek te hebben, maar nu gaat het beursgenoteerde miljardenbedrijf Square ermee aan de slag.

Dorsey deed deze aankondiging voor Square via Twitter, waar de succesvolle ondernemer ook de CEO van is. Het idee van de nieuwe divisie binnen Square is om een open platform te bouwen waarop ontwikkelaars eenvoudig DeFi-applicaties kunnen lanceren. De primaire focus van de nieuwe entiteit komt op Bitcoin te liggen, wat wederom laat zien dat Square vooral gelooft in de toekomst van Bitcoin.

Square is creating a new business (joining Seller, Cash App, & Tidal) focused on building an open developer platform with the sole goal of making it easy to create non-custodial, permissionless, and decentralized financial services. Our primary focus is #Bitcoin. Its name is TBD.

— jack (@jack) July 15, 2021

Platform moet volledig open source worden

In eerste instantie zal de nieuwe divisie van Square het platform intern optuigen, maar uiteindelijk is het plan om alles volledig open source te maken. Op dezelfde manier als de hardware wallet waar het momenteel ook mee bezig is. Een open roadmap, open ontwikkeling van het platform en alles volledig open source. Dat is de manier van bouwen die het meeste rijmt met de idealen van Bitcoin.

Ingenieur Mike Brock is aangesteld als hoofd van de nieuwe divisie die voorlopig onder de naam “TBD” opereert. Wat waarschijnlijk staat voor “To Be Determined” wat betekent dat ze bij Square nog broeden op de uiteindelijke naam voor het platform. Brock heeft een geschiedenis met Bitcoin binnen het bedrijf, aangezien hij ook verantwoordelijk is geweest voor de integratie van Bitcoin-features in de Cash App in 2018.

Daarnaast heeft Brock ervaring met open source projecten vanwege zijn werk met Red Hat, een bedrijf dat open source oplossingen bouwt voor andere bedrijven. Brock geeft aan enorm enthousiast te zijn over de kans die hij van Square krijgt om zich weer in de open source wereld te storten en te bewijzen dat gratis en open software kan werken voor bedrijven.

Square heeft vertrouwen in toekomst bitcoin

Dat ze bij Square overtuigd zijn van de toekomst van bitcoin was al langer duidelijk. Op het moment van schrijven heeft de beursgenoteerde betalingsgigant meer dan 8.000 bitcoin op de balans ter waarde van meer dan 200 miljoen euro. Daarnaast zijn ze bezig met de ontwikkeling van een hardware wallet en nu willen ze dus ook DeFi naar Bitcoin brengen. Langzamerhand wordt Square zo op ieder vlak binnen de industrie actief en is de kans groot dat dit niet het laatste Bitcoin-project van het bedrijf zal zijn.

Een bedrijf met de statuur van Square dat zich inzet om eenvoudig te gebruiken DeFi-applicaties mogelijk te maken kan de adoptie van Bitcoin op dit vlak ten goede komen. Op dit moment moet Bitcoin het wat de activiteit binnen de DeFi-sector afleggen tegen Ethereum waar momenteel de meeste waarde rondhangt.

Het basislaag van het Bitcoin netwerk heeft niet dezelfde smart contract mogelijkheden als Ethereum, wat het vooralsnog lastig maakt om te concurreren. Daar moet wel aan worden toegevoegd dat Bitcoin niet bedacht is als platform om applicaties op te bouwen, maar als een decentrale vorm van geld. Dat is de kern van Bitcoin en niemand zit erop te wachten om daar verandering in aan te brengen. Toch zijn er, nu in de vorm van Square, steeds meer partijen die manieren zien om mooie dingen te bouwen op die stevige basis.

The post Hoe Bitcoin kan concurreren met Ethereum en Binance om DeFi appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo