Hillary Clinton: China en Rusland kunnen crypto manipuleren tegen dollar

Hillary Clinton waarschuwde dinsdag dat China en Rusland in de toekomst cryptocurrency zouden kunnen gebruiken om de Verenigde Staten te ondermijnen.

Van Google en Apple naar cryptocurrency

Ze werd geïnterviewd door Rachel Maddow van zender MSNBC. Laatstgenoemde merkte op dat Google en Apple dit jaar instemden met het Kremlin om te voorkomen dat gebruikers applicaties downloaden die zijn ontwikkeld door tegenstanders van de Russische president Vladimir Poetin. Ze vroeg zich af of de VS een rol zou moeten spelen om te voorkomen dat technologiebedrijven dergelijke maatregelen nemen.

‘Nou, we hebben zeker nieuwe regels nodig voor het informatietijdperk, omdat onze huidige wetten, ons kader, het gewoon niet geschikt is voor waar we mee te maken hebben,’ antwoordde Clinton, voordat ze haar focus op cryptocurrency richtte.

China en Rusland manipuleren technologie

‘Ik wil nog iets noemen dat in het verschiet ligt, waar mensen nu pas aandacht aan beginnen te besteden,’ zei Clinton. ‘En dat is de noodzaak om de cryptocurrency-markten te reguleren. Want stel je de combinatie voor van sociale media, de algoritmen die sociale media aansturen, met het vergaren van nog grotere sommen geld door de controle van bepaalde cryptocurrency’s.’

Het gaat Clinton niet alleen om andere landen, maar naar alle vijanden van de dollar. ‘We kijken niet alleen naar staten, zoals China of Rusland, of anderen die allerlei soorten technologie in hun voordeel manipuleren. We kijken naar niet-statelijke actoren, en landen die de dollar als reservevaluta destabiliseren.’

‘Er zijn zoveel grote vragen die de regering-Biden moet beantwoorden, ik denk gewoon niet dat we veel tijd hebben en daarom, hoop ik, van alles wat ik van hen hoor, is dat precies wat ze gaan proberen te doen. ’ voegde ze eraan toe.

Tweede keer

Het is de tweede keer in nog geen zeven dagen dat Clinton zich over cryptocurrency uitsprak. Afgelopen vrijdag zei ze op een Bloomberg-conferentie dat ze geloofde dat cryptocurrency’s destabiliserend waren voor landen over de hele wereld.

El Salvador is het daar niet mee eens.

The post Hillary Clinton: China en Rusland kunnen crypto manipuleren tegen dollar appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo