High met crypto: cannabishandelaren gaan cryptobetalingen accepteren

De oplossing van RocketFuel is voor beide partijen nuttig met betere privacy voor klanten en lagere tarieven voor handelaren

Mensen pleiten al een tijdje voor groene crypto en nu lijkt het erop dat het gebeurt! Hoewel misschien niet op de manier die velen verwachtten. De wereldwijde leverancier van betalingsoplossingen RocketFuel kondigde gisteren aan dat gelicentieerde cannabishandelaren en uitgiftepunten in staat zouden zijn om haar betalingsoplossing te integreren.

Met RocketFuel kunnen handelaren Bitcoin en meer dan 50 andere cryptovaluta’s accepteren door middel van een gebruiksvriendelijk, one-click checkout proces, zonder dat je er een winkelwagentje voor nodig hebt. Voordelen van de oplossing zijn onder andere dat je niet met chargebacks of kaartweigeringen te maken krijgt, lagere kosten voor winkeliers, betere privacybescherming voor klanten en de mogelijkheid om nieuwe verkoopkanalen te genereren.

De betaaloplossing betekent dat houders van cryptovaluta’s die hun munten op een uitwisseling of in een eigen wallet opgeslagen hebben, betalingen kunnen doen aan cannabisverkopers zonder de logistieke en veiligheidsproblemen waar traditionele contante transacties om bekend staan.

Bij het leveren van financiële diensten aan de cannabisindustrie zal RocketFuel de richtlijnen van het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) volgen, en waar de lokale regelgeving het toelaat, zal de dienst ook online bestellingen dekken.

Het werd ook tijd dat cannabisbedrijven hun klanten gebruiksvriendelijke betaalsystemen kunnen aanbieden, want wetten op federaal niveau beperkten tot nog toe de aanwezigheid van banken binnen de sector. Klanten kunnen tot nu toe alleen in de winkel met contant geld of met cannabis specifieke pasjes voor hun cannabis betalen.

Met de implementatie van RocketFuel’s API is het de bedoeling dat aankopen met één klik en met je mobiele telefoon kunnen worden gedaan.

CEO van RocketFuel, Peter Jensen, legt uit: “De betaaloplossingen van RocketFuel zijn een game-changer voor de cannabisindustrie die lange tijd geen toegang heeft gehad tot traditionele bankfaciliteiten zoals het openen van bedrijfsrekeningen en betalingen met een creditcard of bankpas. De groei van crypto heeft het speelveld voor de industrie echter genivelleerd en de controle over transacties aan handelaren gegeven, want die zijn niet langer afhankelijk van banken voor het afhandelen van financiële transacties.”

Volgens een brancherapport van Grand View Research is de wereldwijde legale marihuanamarkt in 2021 naar schatting 13,5 miljard dollar waard en deze zal naar verwachting in 2028 tot 70,6 miljard dollar groeien. Cryptovaluta’s kunnen interacties tussen cannabisbedrijven en klanten handiger maken, terwijl deze integratie mogelijk ook veel nieuwe gebruikers en waarde naar de cryptomarkt kan brengen.

The post High met crypto: cannabishandelaren gaan cryptobetalingen accepteren appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Whale Activity Propels Rebel Satoshi (RECQ) Presale Amid Slumping Prices for Polygon (MATIC) and Arbitrum (ARB)

TLDR Despite a recent surge, experts have an overall bearish outlook on Polygon (MATIC). Arbitrum (ARB) dipped slightly over the past few days. Experts have begun to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo