Het tweede kwartaal handelsvolume van Coinbase bereikt de 462 miljard dollar

De volatiliteit op de cryptomarkt pushte het handelsvolume van Coinbase vanaf het tweede kwartaal van 2020 met meer dan 1.500% omhoog

De in de Verenigde Staten gevestigde crypto-uitwisseling Coinbase heeft gisteren in een aandeelhoudersbrief haar financiële resultaten voor het tweede kwartaal van 2021 bekendgemaakt. De brief beschreef de prestaties van Coinbase als een kwartaal van sterke groei met de focus op een diversificatie over de platformen van het netwerk.

Het handelsvolume groeide van 28 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2020 tot maar liefst 462 miljard dollar in het tweede kwartaal van 2021, een stijging van meer dan 1.500%. De uitwisseling presteerde dit kwartaal ook indrukwekkend in andere belangrijke statistieken. Het aantal maandelijkse transacties van gebruikers (MTU) steeg met 44% ten opzichte van het laatste kwartaal, tot maar liefst 8,8 miljoen transacties.

Coinbase bereikte dit kwartaal een totale omzet van meer dan 2 miljard dollar met daarbij een netto-opbrengst van 1,6 miljard dollar. De overgrote meerderheid van Coinbase’s inkomsten is nog steeds uit de transacties op de uitwisseling afkomstig, en slechts 5% van de inkomsten wordt aan inkomsten uit abonnementen en services toegeschreven.

De prestaties van de uitwisseling waren nog indrukwekkender dan wat de experts voor het kwartaal voorspeld hadden. Volgens de Refinitiv schattingen van CNBC werd de omzet van Coinbase op 1,78 miljard dollar ingeschat, een parameter die de uitwisseling met bijna 45 miljoen dollar overtrof. Daarnaast worden de Coinbase aandelen tegen een prijs van 3,45 dollar per aandeel verhandeld, dit in tegenstelling tot de prognose dat haar aandelen tegen het einde van het kwartaal op 2,33 dollar  gewaardeerd zouden worden. 

De aandeelhoudersbrief erkende de rol die de hoge volatiliteit in de cryptomarkt dit kwartaal bij het aanleveren van zulke indrukwekkende bedrijfsresultaten heeft gespeeld.

Er vond in de eerste helft van het kwartaal een enorme bullrun plaats waarbij zowel Bitcoin als de altcoins nieuwe recordprijzen bereikten. Bitcoin overschreed in april de 64.000 dollar en de waarde van Ethereum verdubbelde evenzo in de loop van dit kwartaal. Deze prijsstijging werd echter door een flinke crash opgevolgd, waarbij zowel Bitcoin als Ethereum met meer dan 45% in prijs daalden, iets wat alsook tot hogere niveaus van volatiliteit in de rest van de markt leidde.

Aangezien de volatiliteit en crypto-activaprijzen sterk met de handelsinkomsten gecorreleerd zijn, heeft de cryptomarkt omgeving onze financiële resultaten in het tweede kwartaal sterk beïnvloed”, legt de aandeelhoudersbrief uit.

Deze toename in volatiliteit en de opkomst van altcoins in dit kwartaal had eveneens een impact op een andere cruciale statistiek. Coinbase meldde namelijk dat slechts 24% van het totale handelsvolume aan Bitcoin verbonden was, dit in tegenstelling tot de 39% in het eerste kwartaal.

Hoewel de diversificatie van het handelsvolume naast Bitcoin en Ethereum aan verschillende factoren toegeschreven kunnen worden, heeft “de toevoeging van nieuwe activa aan het Coinbase platform en een groter handelsvolume van de andere crypto-activa aan de verschuiving bijgedragen”, aldus het rapport.

Ondanks dat beleggers zich ook afvragen wat het derde kwartaal voor Coinbase in petto heeft, werd er hier niet formeel iets over uitgelaten, behalve dat de uitwisseling lagere handelsvolumes dan het tweede kwartaal verwacht.  

The post Het tweede kwartaal handelsvolume van Coinbase bereikt de 462 miljard dollar appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo