Het grote geld wil bitcoin, weer nieuwe aanvraag voor BTC futures ETF

Valkyrie Digital Assets is de volgende fondsbeheerder die bij de Amerikaanse financiële toezichthouder een aanvraag heeft ingediend voor de lancering van een Bitcoin ETF. Kort nadat SEC-voorzitter Gary Gensler heeft aangegeven open te staan voor de toelating van een Bitcoin futures ETF stapelen de aanvragen zich op. Valkyrie Digital Assets is al de vierde partij die een aanvraag heeft neergelegd.

Volgens de prospectus is het idee om de contracten te kopen via een op de Kaaimaneilanden gevestigde entiteit die volledig eigendom worden van het fonds via beurzen die geregistreerd zijn bij de Amerikaanse financiële toezichthouder. Het lijkt erop dat het niet lang meer duurt voordat de eerste Bitcoin ETF werkelijkheid wordt. Ook ProShares, Invesco en VanEck zijn in de race voor de lancering van de eerste Amerikaanse Bitcoin ETF.

Amerikaanse markt interessant vanwege grote omvang

Dat iedereen binnen de industrie zo enthousiast is over de introductie van een Amerikaanse Bitcoin ETF heeft alles te maken met de omvang van de markt. De Canadese Bitcoin Purpose ETF heeft het in relatief korte tijd voor elkaar gekregen om bijna 22.000 bitcoin te verzamelen voor een totale marktwaarde van ongeveer 880 miljoen euro. Als je de Canadese markt naast de Amerikaanse legt, begrijp je meteen waarom iedereen zit te wachten op een Amerikaanse Bitcoin ETF.

De Canadese markt voor ETFs heeft een omvang van ongeveer 175 miljoen euro, terwijl de Amerikaanse markt een omvang van ongeveer 4,65 biljoen euro heeft. Wat de Amerikaanse markt een factor 26 groter maakt dan de Canadese. Vermenigvuldig je de 22.000 bitcoin van de Bitcoin Purpose ETF, dan kom je op 572.000 bitcoin.

Het zou bijzonder zijn als een Amerikaanse ETF het voor elkaar krijgt om in korte tijd zoveel bitcoin uit de markt te treken. Zeker gezien het geringe aantal bitcoin dat zich nu op de beurzen begeeft lijkt dat een onmogelijke opgave zonder de koers naar de maan te sturen. Wat aangeeft hoe groot het eventuele effect van een Amerikaanse ETF op de markt kan zijn.

Eerste Amerikaanse Bitcoin ETF in november?

Sinds de uitspraken van Gary Gensler is Valkyrie Digital Assets al de vierde partij die een aanvraag voor een Bitcoin futures ETF heeft gedeponeerd bij de SEC. Volgens Eric Balchunas, een ETF-analist bij Bloomberg, is er een kans dat deze partijen in november van dit jaar al een reactie krijgen op hun aanvragen. Wat de kans op een Amerikaanse Bitcoin ETF in 2021 dus meer dan realistisch maakt.

This is the 4th bitcoin futures ETF filed under the crucial (for Gensler) 1940 Act, joins Proshares, VanEck and Invesco. It’s poss these are approved as early as Nov this year but I’ve had football pulled away too many times to say it’s definite.

— Eric Balchunas (@EricBalchunas) August 11, 2021

Het wordt afwachten hoe de markt gaat reageren op de komst van een Amerikaanse Bitcoin ETF, maar op voorhand lijkt het maar één kant op te kunnen. De toelating betekent meer dan waarschijnlijk dat er miljarden richting de markt zullen stromen. Met de nu al nijpende tekorten op de grote beurzen kan dat een interessante dynamiek opleveren.

Een exploderende bitcoin koers betekent immers ook weer dat bitcoin op meer aandacht van het retail-publiek kan rekenen. Wat een versterkend effect op de koers kan hebben. Zeker weten doen we het nooit, zeker niet als het over de koers van bitcoin gaat, maar voorlopig ziet het er allemaal veelbelovend uit.

The post Het grote geld wil bitcoin, weer nieuwe aanvraag voor BTC futures ETF appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Price analysis 9/27: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) managed to stay above the $26,000 level even as the S&P 500 tumbled to a three-month low and the US dollar index (DXY)...

Xsolla Announces Acquisition of AcceleratXR, A Multi-Player Platform For Games

Sherman Oaks, United States, September 27th, 2023, Chainwire Xsolla, a global video game commerce company, announces its strategic acquisition of AcceleratXR, a provider of in-game server...

Crypto recap 27 september: ETF-aanvragen opnieuw uitgesteld en groot Bitcoin-nieuws uit China.

Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses....

Sam Bankman-Fried will likely appear in a suit and tie at trial

A federal judge has granted a motion from the legal team for Sam Bankman-Fried (SBF) allowing the former FTX CEO to wear business attire during...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo