Het Grayscale Digital Large Cap Fund wordt een SEC rapporterend bedrijf

Het gediversifieerde Grayscale fonds is de derde dat een SEC rapporterend bedrijf wordt, dit na Grayscale’s Bitcoin en Ethereum Trusts

De Digital asset manager Grayscale Investments heeft gisteren aangekondigd dat haar Digital Large Cap Fund een rapporterend bedrijf van de Securities and Exchange Commission (SEC) is geworden. De vermogensbeheerder had in mei van dit jaar een Form 10 bij de SEC ingediend; deze registratieverklaring is nu van kracht geworden en de aandelen in het fonds staan nu geregistreerd.

Grayscale Investments, ‘s werelds grootste digitale valuta vermogensbeheerder, biedt haar klanten in de vorm van een effect een blootstelling aan digitale valuta. Het bedrijf werd in 2013 opgericht en heeft op 9 juli 2021 al meer dan 29,6 miljard dollar aan activa onder beheer (AUM).

Het Digital Large Cap Fund is begin 2018 opgericht en wordt onder de ticker GDLC op de OTCQX verhandeld. Het bestaat uit een activa collectie met strategische allocaties, bestaande uit 67,5% Bitcoin, 25,3% Ethereum, 4,3% Cardano, 1% Bitcoin Cash, 1% Litecoin en 0,9% Chainlink.

Het fonds bevat voor bijna 350 miljoen dollar aan beheerd vermogen en heeft de afgelopen 12 maanden een rendement van ongeveer 300% opgeleverd. Het Grayscale Digital Large Cap Fund zal nu aan haar verplichtingen onder de Exchange Act voldoen, waaronder het indienen van haar rapporten en financiële overzichten bij de SEC.

Het Digital Large Cap Fund is het eerste gediversifieerde Grayscale fonds dat aan de SEC zal rapporteren, maar het volgt de Grayscale Bitcoin Trust en Grayscale Ethereum Trust die dit al eerder hebben gedaan. Naast deze drie fondsen heeft Grayscale vandaag verder nog aangekondigd dat het alsmede registratieverklaringen bij de SEC heeft ingediend voor de Grayscale Litecoin Trust, Grayscale Bitcoin Cash Trust en Grayscale Ethereum Classic Trust.

Craig Salm, de Vice President of Legal van Grayscale Investments, merkte op: “We houden onze producten aan een hogere standaard vast omdat dit is wat investeerders willen en wat wij denken dat ze verdienen. Gebeurtenissen zoals het feit dat het fonds ons derde aan de SEC rapporterende bedrijf wordt, en de aanvullende Form 10 deponeringen, laten zien dat er een blijvende interesse van beleggers is om binnen de bestaande regelgevingskaders een blootstelling aan het groeiende digitale valuta-ecosysteem te verkrijgen, en dat regelgevers met marktdeelnemers in de activaklasse blijven samenwerken.”

Het nieuws markeert een belangrijk hoofdstuk in de langetermijnvisie van Grayscale, waaronder het doel om exchange-traded funds (ETF’s) voor digitale valuta’s te lanceren.

The post Het Grayscale Digital Large Cap Fund wordt een SEC rapporterend bedrijf appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin is the only decentralized currency, Tether CEO says

The CEO of the company behind the world’s largest stablecoin, Tether (USDT), believes that Bitcoin is the only unstoppable cryptocurrency.

Tokenizing music catalogs: The next frontier for Web3 and the music industry

At the Proof of Talk 2024 conference in Paris, Serio Mottola, the CEO of Music Protocol, advocated for integrating blockchain technology into the already established...

Bitcoin price tracks $68K as ‘chicken’ crypto market shrugs off US PPI

Bitcoin and altcoins are unmoved by a significant inflation slowdown, as shown in the latest U.S. macro data.

Bitget COO Apprentices Showcase Talent at the University of Nicosia Event

Victoria, Seychelle, June 13th, 2024, Chainwire Bitget, a leading cryptocurrency exchange and Web3 company, is excited to announce the participation of its COO Apprentices in a...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo