Hedgefonds management bedrijf Brevan Howard neemt ex-CMT Digital CEO aan

Brevan Howard heeft alsmede de nieuwe crypto onderneming BH Digital gevormd

Hedgefonds management bedrijf Brevan Howard heeft plannen aangekondigd om zijn aanbod in de crypto-omgeving uit te breiden, dit al volgens nieuws dat op maandag is gepubliceerd.

De Britse fondsbeheerder heeft voor zijn crypto investeringstak tevens een nieuwe Chief Executive aangetrokken, voegde Reuters in een rapport toe.

Brevan heeft volgens de nieuwsupdate Colleen Sullivan, een voormalige CEO van CMT Digital, ingehuurd om de nieuwe crypto onderneming van het bedrijf, BH Digital genaamd, te leiden.

Sullivan verliet in augustus haar functie bij het in Chicago gevestigde investeringshandelsbedrijf, waarbij deze actie voor haar de weg vrijbaande om een nieuwe verantwoordelijkheid bij het alternatieve vermogensbeheerbedrijf op zich te nemen. In een door Reuters geciteerde verklaring meldde het bedrijf dat deze ervaren leidinggevende de private en venture producten van Brevan zal leiden.

Ze brengt een schat aan ervaring mee na vier jaar bij CMT Digital werkzaam te zijn geweest, een tijd waarin ze veel expertise en leiderschapsinzicht in blockchain technologie en de cryptohandel heeft vergaard, dit al volgens haar LinkedIn pagina.

Volgens Aron Landy, de CEO van Brevan Howard, heeft de ex-CMT Chief Executive een “uitzonderlijke staat van dienst in het doen van zeer succesvolle investeringen in crypto-ondernemingen”.

Dit, zo merkte Aron op, zal van cruciaal belang zijn, aangezien het Britse hedgefonds zijn directe blootstelling aan crypto’s graag wil vergroten.

Brevan Howard kondigde in april voor het eerst zijn introductie in de snelgroeiende crypto-investeringsmarkt aan. Het fonds had destijds naar verluidt oog voor een toevoeging van Bitcoin ter waarde van 1,5% aan het belangrijkste 5,6 miljard dollar hedgefonds van het bedrijf.

De stap om Sullivan van CMT in dienst te nemen, lijkt bij te dragen aan de sterke benadering van het bedrijf ten aanzien van zijn digitale activa fonds. Sullivan zal namelijk niet alleen de topmanager van BH Digital zijn, maar zal evenzo leiding aan de investeringscommissie van het project geven, wiens belangrijkste doel de ontwikkeling van een op crypto gerichte bedrijfsstrategie is.

Brevan Howard werd in 2002 opgericht en beschikt over 60 portfolio managers in grote wereldsteden, waaronder Londen en New York.

The post Hedgefonds management bedrijf Brevan Howard neemt ex-CMT Digital CEO aan appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo