Grootste supermarkt in Kroatië accepteert crypto

Een grote stap voor de implementatie van crypto; de grootste supermarkt in Kroatië accepteert vanaf deze maand crypto als betaalmiddel. Dit meldt Reuters in een nieuwsbericht.

Als je graag op vakantie gaat in Kroatië, heb je de keten vast wel eens gezien: Konzum. Dit is de eerste supermarktketen in Kroatië die dit soort betalingen accepteren. De supermarkt is onderdeel Fortenova Grupa, de grootste levensmiddelenproducent in de Balkan.

“Betalen met cryptocurrencies is momenteel mogelijk in onze online winkels, maar binnenkort zijn we van plan om het ook in andere winkels door het hele land te introduceren”, vertelt Konzum in een verklaring. Het is dus helaas niet mogelijk om vandaag al naar een fysieke winkel te gaan en met bitcoin af te rekenen.

De supermarkt biedt online betaalmogelijkheden met veel verschillende coins. Je kan er volgens SeeNews terecht met negen verschillende cryptovaluta: bitcoin (BTC), ether (ETH), bitcoin cash (BCH), EOS, DAI, ripple (XRP), stellar lumen (XLM), tether (USDT) and USDC. Hiermee kan je ongeveer 12.000 verschillende producten afrekenen, en dat zonder bijkomende kosten, aldus SeeNews.

Binnenkort Nederland?

Wellicht geeft dit een signaal af naar andere ketens om ook aan de slag te gaan met crypto. Vooralsnog is er in Nederland geen supermarktketen die crypto accepteert als betaalmiddel. Albert Heijn heeft drie jaar geleden wel al de blockchain technologie ontdekt, maar ze accepteren nog geen crypto. Er zijn wel wat bedrijven in Nederland die crypto accepteren voor producten of diensten. Al blijft het makkelijker om je boodschappen te doen met euro’s.

Er is een verwaarloosbaar beetje hoop. Konzum opereert ook in andere landen. In Bosnië-Herzegovina is het bekend als ‘Velpro’ en in Servië en Montenegro als ‘Idea’. Het is niet bekend of crypto hier ook geaccepteerd wordt, maar anders is het hopen dat een Konzum-supermarkt ook de weg naar Nederland vindt. Het zal vast niet, aangezien ze alleen opereren in landen van voormalig Joegoslavië.

 

 

The post Grootste supermarkt in Kroatië accepteert crypto appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Texas is home to nearly 30% of all Bitcoin hash rate — Foundry

The U.S. state of Texas accounts for over 28% of all Bitcoin (BTC) hashing power in the United States, according to the latest Hashrate Map...

Price analysis 9/27: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) managed to stay above the $26,000 level even as the S&P 500 tumbled to a three-month low and the US dollar index (DXY)...

Xsolla Announces Acquisition of AcceleratXR, A Multi-Player Platform For Games

Sherman Oaks, United States, September 27th, 2023, Chainwire Xsolla, a global video game commerce company, announces its strategic acquisition of AcceleratXR, a provider of in-game server...

Crypto recap 27 september: ETF-aanvragen opnieuw uitgesteld en groot Bitcoin-nieuws uit China.

Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses....

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo