Gratis Bitcoin? Pas op voor scams, zegt Michael Saylor

Waar veel geld te verdienen valt, is helaas ook veel fraude. Er zijn helaas genoeg mensen op de wereld die jou je crypto en je geld afhandig willen maken. Michael Saylor van Microstrategy waarschuwt investeerders voorzichtig moeten zijn met hun Bitcoin.

80 video’s op YouTube per dag

De CEO van MicroStrategy waarschuwt voor een toenemende golf van oplichting op social media en YouTube. Zijn team verwijdert elke dag wel 80 nep-YouTube-video’s die valse beloftes doen over gratis Bitcoin of snel geld verdienen.

De oplichters maken gebruik van de naam van Saylor en MicroStrategy om hun oplichting geloofwaardiger te maken. Ze doen zich bijvoorbeeld voor als Saylor of als een werknemer van MicroStrategy. Ze bieden gratis Bitcoin aan of beloven dat je je geld kunt verdubbelen als je een QR-code scant.

Als het te mooi klinkt om waar te zijn…

Saylor waarschuwt dat er geen risicovrije manier is om Bitcoin te verdubbelen. Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook.

MicroStrategy is een bijzonder aantrekkelijk doelwit voor oplichters omdat het bedrijf veel Bitcoin bezit. Saylor zegt dat de reputatie van zijn bedrijf wordt gebruikt om mensen te misleiden.

De komst van Spot Bitcoin ETF’s, die door de Amerikaanse beurswaakhond SEC is goedgekeurd, maakt de situatie nog erger. Daardoor zal er een nieuwe groep investeerders toetreden tot onze industrie, en die zullen niet altijd even goed op de hoogte zijn van de gevaren van oplichting.

Hoe zit dat met BLOX?

Een van de belangrijkste kenmerken van BLOX is dat het account van gebruikers rechtstreeks is gekoppeld aan hun persoonlijke bankrekening. Dit betekent dat scammers geen kans krijgen om geld afhandig te maken, omdat elke transactie direct verbonden is met de legitieme bankgegevens van de gebruiker.

Zelfs al zou een scammer je wachtwoord achterhalen, dan kan hij of zij hier niets anders mee dan geld van je account naar je eigen bankrekening sturen.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin is the only decentralized currency, Tether CEO says

The CEO of the company behind the world’s largest stablecoin, Tether (USDT), believes that Bitcoin is the only unstoppable cryptocurrency.

Tokenizing music catalogs: The next frontier for Web3 and the music industry

At the Proof of Talk 2024 conference in Paris, Serio Mottola, the CEO of Music Protocol, advocated for integrating blockchain technology into the already established...

Bitcoin price tracks $68K as ‘chicken’ crypto market shrugs off US PPI

Bitcoin and altcoins are unmoved by a significant inflation slowdown, as shown in the latest U.S. macro data.

Bitget COO Apprentices Showcase Talent at the University of Nicosia Event

Victoria, Seychelle, June 13th, 2024, Chainwire Bitget, a leading cryptocurrency exchange and Web3 company, is excited to announce the participation of its COO Apprentices in a...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo