Gratis bitcoin in Miami, aldus burgemeester

Burgemeester Francis Suarez, die we met een gerust hart de bitcoin-burgemeester van de Verenigde Staten mogen noemen, heeft aangekondigd te werken aan een programma om gratis bitcoin uit te delen aan inwoners van zijn stad. Deze mogelijkheid doet zich voor omdat de Miami Coin tot nu toe een groot succes is en de stad nu een deel van die winst wil gebruiken om bitcoin uit te delen aan de inwoners.

In een interview met CoinDesk TV legt Suarez uit dat hij op zoek is naar een manier om de opbrengsten van de munt te verdelen onder de mensen van Miami. Hoewel het plan nog niet volledig in kannen en kruiken is, lijkt het idee voor het project al in een vergevorderd stadium. De Miami Coin lijkt voor Suarez vooral een manier te zijn om meer mensen in zijn stad serieus naar bitcoin te laten kijken als een alternatieve manier van geld.

Miami Coin helpt inwoners Miami aan meer bitcoin exposure

In eerste instantie is Miami Coin gepresenteerd als een cryptocurrency waarmee Suarez de ontwikkelingen van zijn stad op financieel gebied in een stroomversnelling wilde brengen. Het technische aspect van de digitale munt wordt gefaciliteerd door de startup CityCoins en het administratieve en politieke gedeelte van de munt is volledig in handen van de stad Miami. Met de munt is nu in totaal 21 miljoen dollar opgehaald en een gedeelte daarvan gaat dus richting bitcoin.

Tot nu toe konden mensen nog niet bijster veel met de Miami Coin, behalve de munt kopen en vervolgens staken om daar beloningen voor te krijgen. Binnenkort wordt een gedeelte van die beloning dus uitgekeerd in bitcoin. Al is het plan van Suarez om de bitcoin niet enkel uit te delen onder huidige hodlers van de Miami Coin.

“We gaan voor al onze inwoners digitale wallets aanmaken en ze direct bitcoin geven die voortkomt uit het rendement dat we maken op de Miami Coin,” aldus Francis Suarez in het interview met CoinDesk TV. Al is er nog geen complete duidelijkheid over het uitdeelschema voor de bitcoin, aangezien nog vastgesteld moet worden wie er onder het begrip “Miami people” vallen. Zijn dat mensen die stemmen, belastingbetalers, inwoners of moeten mensen aan andere criteria voldoen?

Suarez niet de enige burgemeester met een liefde voor crypto

Francis Suarez mag dan wel de eerste burgemeester in de Verenigde Staten zijn die zich publiekelijk aan bitcoin probeert te verbinden, maar hij krijgt steeds meer concurrentie. Dat laat meteen ook de kracht van bitcoin zien. De absolute schaarste van 21 miljoen bitcoin maakt dat bij een groeiende adoptie ook de koers toeneemt en dat trekt weer extra mensen aan. Hoe meer mensen zich bij het netwerk aansluiten, hoe meer waarde bitcoin krijgt. Dat effect speelt zich al twaalf jaar uit en begint nu ook de aandacht van de politiek te trekken.

Bitcoin kan voor politici een interessante manier zijn om hun volk extra financiële ruimte te geven en mee te laten profiteren van de groei van het netwerk. Naast Francis Suarez is ook de kersverse burgemeester Eric Adams van New York druk doende om zichzelf te manifesteren als een bitcoin-burgemeester.

Zo kondigde Francis Suarez deze maand aan om zijn volgende salaris volledig in bitcoin te laten uitbetalen en ging Eric Adams daar overheen met drie maandsalarissen. Waardoor het erop lijkt dat er langzaam maar zeker een strijd ontstaat in de politieke arena om de harten van bitcoiners te winnen. Een dynamiek die we enkele jaren geleden niet hadden durven voorspellen.

The post Gratis bitcoin in Miami, aldus burgemeester appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

US military partner Constellation opens Hypergraph network to app developers

The “Layer 0” network was created in collaboration with the United States Department of Defense and is now open for commercial Web3 applications.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo