Glassnode: Steun op $3.000 is van cruciaal belang voor Ethereum

De Ethereum koers blijft deze cyclus achter bij die van Bitcoin en volgens Glassnode moeten aanhangers van de munt zich zorgen maken. Vooral nieuwe investeerders lopen volgens Glassnode het risico om straks met grote virtuele verliezen te zitten.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Grote paniek bij Ethereum-investeerders?

Zowel Bitcoin als Ethereum zagen sinds de halving wat negatieve koersactie, maar voor laatstgenoemde ziet het plaatje er minder rooskleurig uit. “Voor Ethereum zien we een vergelijkbare structuur, met minder scherpe correcties, als tijdens de FTX-dieptepunten. Dat geeft aan dat er een bepaalde mate van weerbaarheid in de markt is.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de diepste correctie van Ethereum voor deze cyclus op 44 procent ligt, terwijl het voor Bitcoin om slechts 21 procent gaat. Dit onderstreept het achterblijven van Ethereum ten opzichte van Bitcoin gedurende de afgelopen twee jaar.

Uiteindelijk zien we dat vooral terug in het ETH/BTC handelspaar”, aldus de analisten van Glassnode.

Korte-termijn investeerders in de problemen

Met name korte-termijn investeerders in Ethereum, mensen die hun munten minder dan 155 dagen geleden kochten, moeten zich volgens Glassnode zorgen maken. Zij kochten hun Ethers namelijk in tegen een gemiddelde koers van 3.000 dollar en dat is precies het prijspunt waar we momenteel zitten.

Daar lijkt dus een stevige steun te liggen voor de bulls, maar als de koers daar definitief onder komt kan het weleens gevaarlijk worden.

Glassnode denkt dat een verdere daling van de Ethereum koers zelfs voor “paniek” kan zorgen onder investeerders. Wat dat betreft zitten we op een cruciaal punt in de cyclus voor de nummer twee van de markt, het breinkindje van Vitalik Buterin.

Wat verwacht jij nog van Ethereum tijdens deze cyclus? Kunnen ze zich handhaven als het grootste smart contract platform van de markt of moeten ze zich zorgen maken over nieuwkomers als Solana? Ook de concurrentie op het gebied van smart contract begint behoorlijk te groeien.

All Dutch and English crypto news!

Nvidia faces ‘near zero chance’ of beating Bitcoin this decade again — Crypto execs

Technology company Nvidia outperformed Bitcoin over the past decade, but cryptocurrency executives see slim chances of a repeat.

How to train an AI bot to day-trade crypto

Learn the essential steps to create and train your own AI bot for day trading cryptocurrencies and potentially automate your trading decisions.

Marathon Digital enters renewable energy partnership with Kenyan gov’t

Marathon Digital, one of the world’s leading Bitcoin mining operations, announced a collaboration to overhaul Kenya’s renewable energy sector.

BitGo’s $100M suit against Galaxy can proceed — Delaware Supreme Court

After being dismissed by the Delaware Court of Chancery in 2023, the state’s supreme court ruled the definition of the merger agreement between BitGo and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo