Giga-correctie Bitcoin koers ‘goed voor gezondheid van de markt’

De Bitcoin koers zit momenteel in een gigantische dip, maar dat is volgens veel analisten niet meteen een reden om aan te nemen dat de bullmarkt voorbij is. Wat je vaak ziet is dat het optimisme tijdens verschillende fasen in de bullmarkt extreme vormen aanneemt, waardoor mensen met geleend geld gaan speculeren en je lokale toppen krijgt.

Op 14 maart bereikte Bitcoin zijn voorlopige all-time high en lijkt er sprake van zo’n lokale top. Nu zitten we in een corrigerende fase en dat is volgens Checkmate goed voor de gezondheid van de markt.

Correctie Bitcoin is goed voor de gezondheid van de markt

Bitcoin zal veel mensen in shock gebracht hebben met zijn plotselinge daling naar 56.500 dollar op 1 mei. De populaire pseudonieme analist Checkmate hoort echter niet bij die groep. Volgens hem is het juist goed dat hiermee de speculatie uit de markt verdwijnt en Bitcoin straks met een schone lei aan de tweede fase van de bullmarkt kan beginnen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

De zogenaamde “de-leveraging” op de futuresmarkt van Bitcoin is sinds het bereiken van de all-time high op 14 maart al aan de gang.

Die ontwikkeling maakt volgens Checkmate een einde aan wat hij omschrijft als “bullmarkt-excessen.”

Uiteindelijk was dat in 2021 wat een einde aan de bullmarkt maakte, maar volgens Checkmate is het in deze cyclus nog niet zo extreem geweest als drie jaar geleden.

Dat onderbouwt de analist met de bovenstaande grafiek, waarin we duidelijk kunnen zien dat de toppen van deze cyclus niet te vergelijken zijn met die van 2021.

Bitcoin niet te vergelijken met 2021

In tegenstelling tot 2021 koelen de funding rates op de futuresmarkt nu geleidelijk af, wat volgens Checkmate “heel gezond” is om te zien.

Als je heel objectief naar de markt kijkt is het natuurlijk ook lastig om het Bitcoin van vandaag te vergelijken met die van 2021. We hebben er nu de Spot Bitcoin ETFs bij gekregen, wat voor een boel extra zekerheid zorgt.

Het is nu bijna ondenkbaar dat de Amerikaanse overheid plotseling zou besluiten om Bitcoin te verbieden. Daarvoor zijn partijen als BlackRock te machtig.

Daarbij zouden ze een groeiende groep ETF-investeerders tegen zich in het harnas jagen. Wat dat betreft lijkt een verbod nu zeer onwaarschijnlijk, terwijl de kansen er in 2021 nog heel anders uitzagen.

All Dutch and English crypto news!

Ethereum ETF June launch ‘legit possibility’ as BlackRock files amended S-1

BlackRock updated its Form S-1 for its spot Ether ETF, which analysts say is a “good sign” that issuers and the SEC are working on...

Stablecoin market cap rises to 2-year highs as dominance slides to 6%: CCData

After eight consecutive months of ascent, the stablecoin market capitalization has risen to a 24-month high of $161 billion in May.

Argentina’s Milei meets top tech CEOs to boost business relations

Libertarian Argentina has “enormous possibilities” under his leadership, Milei tells Sam Altman.

US Treasury report outlines potential financial risks of NFTs

The government department outlined potential concerns with the NFT market, including terrorist financing, theft, and funding nuclear proliferation.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo