Gerucht bevestigd: MetaMask overweegt gratis cryptocurrency met airdrop

Iedereen die handelt in DeFi-muntjes op Ethereum, kent MetaMask. Het team achter deze razendpopulaire wallet staat open voor het uitbrengen van een eigen token en een airdrop.

MetaMask onderzoekt airdrop token

Gisteren kon de community deelnemen aan een soort vergadering van het ontwikkelteam van MetaMask op Crowdcast. Ze spraken over mogelijke plannen voor het uitbrengen van een token, en of dat ergens op zou slaan.

Don’t miss our very first Developer Community Call on Aug 26th at 8am PT

We’re going to discuss , Layer 2 Solutions, and Custom Networks. Can’t make it? No worries, it’ll be streamed on YouTube!

Non-devs also welcome! Register herehttps://t.co/hCZvwKxDxD

— MetaMask (@MetaMask) August 24, 2021

Erik Marks, senior software-engineer, zei dat het project absoluut openstaat om een eigen cryptocurrency uit te brengen, het idee is om hiermee het project eigendom van de gemeenschap te maken. Vergelijk met het kopen van een aandeel van een bedrijf. Hij voegde echter ook voorwaarden toe en verklaarde dat het team geen token wil maken die geen use-case heeft. Integendeel, het team wil dat de use-case overtuigend is.

Angst voor pump and dump

Marks uitte ook zijn bezorgdheid over de mogelijkheid van een pump and dump. Hij legde uit dat een ICO de gemeenschap ten goede zou komen omdat het onmiddellijk zou pompen,’ maar uitte ook zijn bezorgdheid dat sommige mensen het zullen verkopen en het zal worden gedumpt.

1Inch en Uniswap

Sinds de DeFi-zomer van 2020 hebben populaire DeFi-platforms zoals Uniswap en 1Inch een voorraad tokens naar hun de eerste groep gebruikers gestuurd. Dit bleek een ontzettend lucratieve airdrop voor gebruikers van het eerste uur. Ontvangers van de airdrop van 1Inch kregen gemiddeld 1600 token (ter waarde van 2 euro per stuk) en bij Uniswap kregen gebruikers 400 tokens. Die waren toen 3 euro waard, maar zijn gestegen naar 22 euro, ofwel 8.800 euro in totaal.

Dit bleek perfecte marketing, want de gebruikersaantallen op beide platformen bleven maar stijgen dit jaar.

Nog geen directe plannen

Deze trend leidde tot speculatie dat MetaMask, een van de belangrijkste DeFi-tools, ook een token zou geven aan zijn gebruikersgemeenschap. Het team heeft nu duidelijk gemaakt dat het in feite een token en airdrop aan het verkennen is, ook al heeft het geen onmiddellijke plannen.

MetaMask is de standaard wallet voor de meeste op Ethereum gebaseerde DeFi-apps en heeft meer dan vijf miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Naast het aanbieden van een wallet, biedt MetaMask ook swaps waarmee gebruikers tokens kunnen uitwisselen.

The post Gerucht bevestigd: MetaMask overweegt gratis cryptocurrency met airdrop appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

SEC’s Gensler is loyal to banks, not an impartial regulator — Rep. Tom Emmer

United States Rep. Tom Emmer has spoken out against Securities and Exchange Commission chairman Gary Gensler during a hearing at the House Financial Services Committee...

UK politicians enter the metaverse, mainstream media says NFTs are worthless: Nifty Newsletter

In this week's newsletter, check out Glassnode data that shows nonfungible token (NFT) protocol Bitcoin Ordinals may not be clogging the network. Read about British...

Bitcoin holds steady as DXY advance hurts stocks

Bitcoin rose to $26,820 on Wednesday, trading in the opposite direction to stocks as the Dollar Index hit a 10-month high. An easing for the DXY...

Uniswap Foundation targets $62M in additional funding

Decentralized exchange (DEX) Uniswap is seeking an on-chain vote to approve the second tranche of the $74 million funding for its developer Uniswap Foundation. According to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo