Gedecentraliseerde uitwisseling Uniswap wordt naar verluidt onderzocht door SEC

Naar verluidt onderzoekt de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten de startup achter ‘s werelds grootste gedecentraliseerde cryptocurrency-uitwisseling, Uniswap. De Wall Street Journal meldde vrijdag dat de Amerikaanse effectentoezichthouder een onderzoek is gestart naar Uniswap’s belangrijkste ontwikkelaar, Uniswap Labs.

Handhavingsadvocaten zijn nu op zoek naar informatie over de marketing- en beleggersdiensten van Uniswap, volgens het rapport. Hierbij wordt verwezen naar anonieme bronnen die bekend zijn met de zaak. Naar verluidt gaf een woordvoerder van Uniswap Labs aan dat het bedrijf zich inzet om te voldoen aan de wet- en regelgeving die van toepassing is op hun branche. En om informatie te verstrekken aan regelgevers die hen zullen helpen bij elk onderzoek, volgens de woordvoerder.

Gebruikers kunnen met Uniswap, een gedecentraliseerde uitwisseling, wisselen tussen op Ethereum gebaseerde coins en tokens zonder een centrale entiteit. Uniswap wordt gerangschikt als de grootste gedecentraliseerde beurs. In de afgelopen 24 uur op het moment van schrijven, volgens gegevens van CoinMarketCap heeft de beurs een handelsvolume van $ 1,5 miljard.

Op het al dan niet bestaan van een mogelijk onderzoek, weigerde een woordvoerder van de SEC, commentaar te geven. Op het verzoek van Cointelegraph om commentaar reageerde Uniswap niet direkt. Te midden van de Amerikaanse regelgevers die meer aandacht besteden aan de gedecentraliseerde financiële (DeFi) -industrie, is het nieuws verschenen.

De SEC-voorzitter, Gary Gensler, kondigde hierbij vorige maand de plannen van de autoriteit aan voor meer crypto-gerelateerde regels gericht op DeFi, tokenaanbiedingen en stablecoins. De toezichthouder tekende eind augustus een deal van $ 125.000 met het blockchain-analysebedrijf AnChain.AI. Het doel van de deal is om technische assistentie te krijgen bij het monitoren en reguleren van de DeFi-industrie.

Uniswap heeft eind juli tientallen tokens en tokenized-aandelen van zijn handelsplatform verwijderd, hierbij verwijzend naar toenemende regeldruk. Dit gebeurde voor de toegenomen inspanningen van de SEC om naar de DeFi te kijken. Uniswap zei, wijzend op soortgelijke stappen van andere DeFi-spelers dat ze het veranderende regelgevingslandschap volgen.

De DeFi-industrie is een op blockchain gebaseerde vorm van financiering die niet afhankelijk is van centrale financiële tussenpersonen, volgens de definitie. Verder voert het in plaats daarvan transacties uit via automatische protocolmechanismen die bekend staan ​​als slimme contracten. Van ongeveer $ 8 miljard in totale waarde afgelopen september tot meer dan $ 174 miljard op het moment van schrijven heeft de industrie de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt.

Gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX) zoals Uniswap hebben geen centrale persoon of team dat verantwoordelijk is voor het uitvoeren van het protocol, in overeenstemming met de DeFi-principes. Het protocol wordt automatisch of door de deelnemers beheerd en gecontroleerd. Regelgevers kunnen DeFi-slimme contracten zoals Uniswap niet afsluiten, volgens de crypto-investeerder en ondernemer Alistair Milne.

Echter, ze kunnen DeFi-transacties mogelijk illegaal maken op een vergelijkbare manier als transacties op het dark web.

Het bericht Gedecentraliseerde uitwisseling Uniswap wordt naar verluidt onderzocht door SEC verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Texas is home to nearly 30% of all Bitcoin hash rate — Foundry

The U.S. state of Texas accounts for over 28% of all Bitcoin (BTC) hashing power in the United States, according to the latest Hashrate Map...

Price analysis 9/27: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) managed to stay above the $26,000 level even as the S&P 500 tumbled to a three-month low and the US dollar index (DXY)...

Xsolla Announces Acquisition of AcceleratXR, A Multi-Player Platform For Games

Sherman Oaks, United States, September 27th, 2023, Chainwire Xsolla, a global video game commerce company, announces its strategic acquisition of AcceleratXR, a provider of in-game server...

Crypto recap 27 september: ETF-aanvragen opnieuw uitgesteld en groot Bitcoin-nieuws uit China.

Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses....

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo