Ga je op reis? Of wil je het digital nomad leven? Leer van de Bitcoin-familie hoe je je cryptocurrency veilig bewaart en meeneemt

Nederlander Didi Taihuttu haalde in 2017 de koppen van de nationale en internationale media door al zijn bezittingen te verkopen voor bitcoin om met zijn gezin op wereldreis te gaan. Dit deed de zogenaamde Bitcoin-familie tegen een bitcoin koers van rond de 750 euro, wat betekent dat ze inmiddels op een rendement van bijna 5.000 procent zitten.

Met andere woorden, het vermogen van de familie Taihuttu is in de afgelopen jaren op een positieve manier geëxplodeerd. In een interview met CNBC legt Didi uit hoe hij het vermogen van zijn familie heeft beveiligd, wat ervoor zorgt dat hij iedere nacht met een gerust gevoel zijn bed instapt. De decentrale aard van bitcoin en andere cryptocurrency’s betekent immers dat jij zelf volledig verantwoordelijk bent voor de beveiliging van jouw vermogen.

Hardware wallets verdeeld over verschillende continenten

Tegenover CNBC laat Taihuttu weten zijn cryptovermogen veilig is dankzij verschillende hardware wallets. De succesvolle investeerder heeft deze wallets op verschillende locaties verstopt zodat hij nooit ver hoeft te vliegen om toegang te krijgen tot zijn bitcoin, mocht hij uit de markt willen springen.

De Nederlander heeft twee verstopplekken in Europa, twee in Azië, één in Zuid-Amerika en een zesde in Australië. Dát is pas een serieuze manier om je bitcoin te beveiligen. De kans is meer dan aanwezig dat Taihuttu met een zestal aan hardware wallets gebruikmaakt van een multi-signature constructie. Wat betekent dat hij handtekeningen van een aantal van de zes hardware wallets nodig heeft om een transactie te versturen.

Wat de verstopplekken betreft hebben we het niet over een traditionele verstopplek waarbij de schatten in de grond begraven zijn. Het gaat bijvoorbeeld over de huizen van vrienden, huurappartementen en verschillende kluizen. “Ik geef er de voorkeur aan om in een decentrale wereld te leven, waar ik de verantwoordelijkheid heb om mijn kapitaal te beschermen,” aldus Taihuttu tegenover CNBC.

.@Diditaihuttu & his family sold ALL their belongings in ’17 & swapped the cash for $BTC when it was trading at around $900. Didi is now storing his #bitcoin, #ethereum & #litecoin in secret vaults on four different continents.

More on “cold storage” –> https://t.co/pX5RmaZr96

— MacKenzie Sigalos (@KenzieSigalos) August 11, 2021

74 procent vermogen Bitcoin-familie in cold storage

Volgens CNBC heeft Taihuttu 74 procent van het vermogen van zijn familie in cold storage zitten. Wat betekent dat het opgeslagen is op apparaten of manieren die volledig offline zijn en op geen enkele manier het internet aanraken. Over het algemeen wordt dit als de meest veilige manier gezien om je bitcoin te bewaren.

De rest van het vermogen van de familie zit in zogenaamde hot wallets. Dit deel gebruiken ze voor snelle toegang en trading. Didi geeft aan geen banken te gebruiken aangezien hij dat te risicovol vindt. In het geval van een faillissement van de bank ben je immers alles kwijt. Al moest hij toegeven er gecentraliseerde cold storage partijen zijn die mooie voordelen bieden ten opzichte van de eigen verantwoordelijkheid.

Hiermee doelt Taihuttu vooral op de oplossingen die dit soort partijen bieden in het geval dat je komt te overlijden. Niet leuk om over na te denken, maar wel belangrijk in een wereld waarin je niet achteraf bij de bank kunt aankloppen om alles netjes te regelen. De Nederlandse Bitcoin-Familie heeft momenteel hun vermogen zitten in bitcoin, ethereum en een klein beetje litecoin.

The post Ga je op reis? Of wil je het digital nomad leven? Leer van de Bitcoin-familie hoe je je cryptocurrency veilig bewaart en meeneemt appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

SEC’s Gensler is loyal to banks, not an impartial regulator — Rep. Tom Emmer

United States Rep. Tom Emmer has spoken out against Securities and Exchange Commission chairman Gary Gensler during a hearing at the House Financial Services Committee...

UK politicians enter the metaverse, mainstream media says NFTs are worthless: Nifty Newsletter

In this week's newsletter, check out Glassnode data that shows nonfungible token (NFT) protocol Bitcoin Ordinals may not be clogging the network. Read about British...

Bitcoin holds steady as DXY advance hurts stocks

Bitcoin rose to $26,820 on Wednesday, trading in the opposite direction to stocks as the Dollar Index hit a 10-month high. An easing for the DXY...

Uniswap Foundation targets $62M in additional funding

Decentralized exchange (DEX) Uniswap is seeking an on-chain vote to approve the second tranche of the $74 million funding for its developer Uniswap Foundation. According to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo