Ga je naar Antwerpen of Brussel? Betaal parkeren met Bitcoin, Ethereum en Dogecoin

Seety, een in België gevestigde digitale parkeerstartup, accepteert vanaf nu bitcoin en andere cryptocurrency voor parkeertickets.

Bitcoin voor alledaagse dingen

Volgens een artikel van DataNews kan sinds afgelopen donderdag in Antwerpen en in Brussel betaald worden met de crypto-betaalfunctie. Seety maakt deel uit van start-up accelerator Start it @ KBC, en verwacht dat cryptomunten op termijn milieuvriendelijker zullen worden, waardoor ze meer en meer gebruikt zullen worden om alledaagse goederen en diensten te betalen.

Naast Bitcoin kunnen klanten ook crypto gebruiken zoals Ethereum, Bitcoin Cash, Dogecoin en Litecoin, evenals stablecoins zoals Dai en USD Coin. Wat dat betreft is het wel gek om met een dollar stablecoin een eurobedrag af te rekenen in België.

Geen extra kosten voor klant

Klanten die crypto willen gebruiken om te betalen voor een parkeerplaats, zullen de coins gebruiken om Seety-tegoeden te kopen op het app-platform van het bedrijf. Volgens het artikel zal het gebruik van crypto voor de klant geen extra kosten met zich meebrengen. De Seety-app heeft naar verluidt ruim 355.000 gebruikers in België en Nederland en streeft naar een jaaromzet van meer dan 2 miljoen euro tegen 2022.

Voor het bedrijf is het gebruik van crypto om te betalen voor parkeerruimte een indicatie van hoe cryptocurrency’s uiteindelijk meer geaccepteerd zullen worden in alledaagse microtransacties. Het gebruik van Bitcoin om parkeerkaarten te betalen kon eigenlijk al sinds 2014, dat werd destijds geregeld door het ter ziele gegane Brawker-app.

Koersen bewegen nog te veel

Er zijn nog maar weinig mensen die alles direct met Bitcoin en andere cryptocurrency betalen, dat komt omdat de koersen nog veel te bewegelijk zijn. Vooral de ontvangende partij loopt hier veel risico mee. Daarom zijn er veel tussenoplossingen bedacht, waarbij de koper met crypto betaalt, maar de ontvanger euro’s ontvangt.

Dit kan met creditcards van cryptobedrijven, zij werken samen met bijvoorbeeld Visa. De wallet van de gebruiker staat dan garant voor de uitgaven via de creditcard. De verkopende partij krijgt dan euro’s of dollars en de betalende partij ziet het saldo van zijn cryptowallet slinken.

All Dutch and English crypto news!

Texas is home to nearly 30% of all Bitcoin hash rate — Foundry

The U.S. state of Texas accounts for over 28% of all Bitcoin (BTC) hashing power in the United States, according to the latest Hashrate Map...

Price analysis 9/27: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) managed to stay above the $26,000 level even as the S&P 500 tumbled to a three-month low and the US dollar index (DXY)...

Xsolla Announces Acquisition of AcceleratXR, A Multi-Player Platform For Games

Sherman Oaks, United States, September 27th, 2023, Chainwire Xsolla, a global video game commerce company, announces its strategic acquisition of AcceleratXR, a provider of in-game server...

Crypto recap 27 september: ETF-aanvragen opnieuw uitgesteld en groot Bitcoin-nieuws uit China.

Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses....

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo