G20 Finance bazen willen dat stablecoins vóór een regulering erkend zijn

De regelgevende focus op stablecoins volgt na de inspanningen van regeringen om central bank digital currencies te lanceren

Tijdens een bijeenkomst van de financiële leiders van de 20 grootste economieën ter wereld werd er om meer toezicht op de stablecoin sector gevraagd. Dit als onderdeel van een breder mondiaal regelgevingskader.

De vierde bijeenkomst van de ministers van Financiën en de gouverneurs van de centrale banken (FMCBG), die deze week in Italië werd gehouden, eindigde met verschillende resoluties over hoe regeringen de kwestie van stablecoins het beste aan kunnen pakken. Waarbij er eveneens opgemerkt werd dat er een goede regulering nodig is, ook al maken verschillende landen vorderingen met hun door de central bank uitgegeven digital currencies, ofwel CBDC’s.

Volgens de G20 bazen van financiën en centrale banken zou de stablecoin sector eerst aan alle wettelijke en regelgevende vereisten moeten voldoen voordat deze goedgekeurd kan worden.

“We herhalen dat er geen zogenaamde ‘global stablecoins’ mogen beginnen met handelen totdat alle relevante wettelijke, regelgevende en toezicht vereisten adequaat door middel van een passend ontwerp zijn aangepakt en door zich aan de toepasselijke normen te houden”, dit al volgens de groep in een rapport.

Het FMCBG rapport van de G20 erkent dat er al veel is bereikt in de zin dat de wereldwijde gemeenschap de grensoverschrijdende betalingen radicaal wil aanpassen. Het rapport merkt verder op dat het economische herstel van de wereld van een “goed functionerende digitale infrastructuur” afhangt.

De beleidsmakers waren echter ook van mening dat er meer met betrekking tot de uitdagingen gedaan kan worden waarmee het stablecoin gebruik geconfronteerd wordt, waaronder kwesties rond de transparantie, kosten en snelheid ervan. Ze bespraken alsmede de kwestie van veiligheid en merkten hierbij op dat de sector een impact op het mondiale monetaire systeem zou kunnen hebben.

Volgens het rapport zullen de aanpassingen aan de regelgeving benaderingen plus de implementatie van toezicht standaarden diverse regeringen met de routekaart in overeenstemming brengen, die in het kader van de Financial Stability Board (FSB) uiteengezet is. Het orgaan, welke in 2009 werd opgericht, is belast met het toezicht op het wereldwijde financiële systeem en streeft zo tegen 2027 naar een gecoördineerde regelgeving, toezicht en controle op de sector.

Ondertussen zijn het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten twee van ‘s werelds toonaangevende bestemmingen voor digitale activa die al naar de stablecoin markt kijken. In beide landen zijn er al ontwikkelingen voor een CBDC, maar China lijkt een vroege voorsprong in deze race te nemen, aangezien het na een groot optreden tegen cryptomining en -handel zijn yuan CBDC in een geavanceerde uitrolfase heeft gepositioneerd.

The post G20 Finance bazen willen dat stablecoins vóór een regulering erkend zijn appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Wat willen programmeurs Ethereum met data van wallet MetaMask?

ConsenSys verzamelt IP- en wallet-adressen van gebruikers van het populaire MetaMask. Dit krijgt ConsenSys voor elkaar via blockchain-bedrijf Infura. ConsenSys is een softwarebedrijf voor Ethereum...

ApeCoin Soars 16%, Dogecoin Taps 3-Week High (Weekend Watch)

Bitcoin keeps trading without any substantial movements, similar to the previous weekend, and seems stuck around $16,500. Its dominance has taken another minor hit as some...

Pas op voor deze crypto scams tijdens het WK voetbal

Het wereldkampioenschap voetbal is weer volop aan de gang. Miljoenen, al dan niet miljarden mensen volgen het kampioenschap op de voet. Zo veel geld als...

PlayToEarn Blockchain Game Awards 2022 Announced With $10K in Prizes

Singapore, Singapore, 27th November, 2022, Chainwire PlayToEarn.net has announced the Blockchain Game Awards 2022 with $10,000 in prizes for content creators. The public is invited to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo