G20 Finance bazen willen dat stablecoins vóór een regulering erkend zijn

De regelgevende focus op stablecoins volgt na de inspanningen van regeringen om central bank digital currencies te lanceren

Tijdens een bijeenkomst van de financiële leiders van de 20 grootste economieën ter wereld werd er om meer toezicht op de stablecoin sector gevraagd. Dit als onderdeel van een breder mondiaal regelgevingskader.

De vierde bijeenkomst van de ministers van Financiën en de gouverneurs van de centrale banken (FMCBG), die deze week in Italië werd gehouden, eindigde met verschillende resoluties over hoe regeringen de kwestie van stablecoins het beste aan kunnen pakken. Waarbij er eveneens opgemerkt werd dat er een goede regulering nodig is, ook al maken verschillende landen vorderingen met hun door de central bank uitgegeven digital currencies, ofwel CBDC’s.

Volgens de G20 bazen van financiën en centrale banken zou de stablecoin sector eerst aan alle wettelijke en regelgevende vereisten moeten voldoen voordat deze goedgekeurd kan worden.

“We herhalen dat er geen zogenaamde ‘global stablecoins’ mogen beginnen met handelen totdat alle relevante wettelijke, regelgevende en toezicht vereisten adequaat door middel van een passend ontwerp zijn aangepakt en door zich aan de toepasselijke normen te houden”, dit al volgens de groep in een rapport.

Het FMCBG rapport van de G20 erkent dat er al veel is bereikt in de zin dat de wereldwijde gemeenschap de grensoverschrijdende betalingen radicaal wil aanpassen. Het rapport merkt verder op dat het economische herstel van de wereld van een “goed functionerende digitale infrastructuur” afhangt.

De beleidsmakers waren echter ook van mening dat er meer met betrekking tot de uitdagingen gedaan kan worden waarmee het stablecoin gebruik geconfronteerd wordt, waaronder kwesties rond de transparantie, kosten en snelheid ervan. Ze bespraken alsmede de kwestie van veiligheid en merkten hierbij op dat de sector een impact op het mondiale monetaire systeem zou kunnen hebben.

Volgens het rapport zullen de aanpassingen aan de regelgeving benaderingen plus de implementatie van toezicht standaarden diverse regeringen met de routekaart in overeenstemming brengen, die in het kader van de Financial Stability Board (FSB) uiteengezet is. Het orgaan, welke in 2009 werd opgericht, is belast met het toezicht op het wereldwijde financiële systeem en streeft zo tegen 2027 naar een gecoördineerde regelgeving, toezicht en controle op de sector.

Ondertussen zijn het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten twee van ‘s werelds toonaangevende bestemmingen voor digitale activa die al naar de stablecoin markt kijken. In beide landen zijn er al ontwikkelingen voor een CBDC, maar China lijkt een vroege voorsprong in deze race te nemen, aangezien het na een groot optreden tegen cryptomining en -handel zijn yuan CBDC in een geavanceerde uitrolfase heeft gepositioneerd.

The post G20 Finance bazen willen dat stablecoins vóór een regulering erkend zijn appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo