Fidelity verdubbelt crypto-team

Reuters meldt dat de vermogensbeheerder Fidelity Investments dit jaar 210 mensen zal inhuren voor de crypto-tak van het bedijf. Dit is meer dan dubbel zoveel als het huidige aantal van 200 crypto-werknemers. De reden hiervoor is omdat Fidelity klanten wil helpen met het beleggen in cryptocurrency’s, met name via hun 401(k)-pensioenplan.

401(k)-pensioenplan

Fidelity Investments besloot vorige maand om de optie aan particulieren te geven om een deel van hun spaargeld in bitcoin te beleggen. Dit deden ze met het zogenaamde 401(k)-pensioenplan. Dit plan helpt werknemers in de Verenigde Staten om te sparen voor hun eigen pensioen. Amerikanen kunnen hierdoor een bedrag van het bruto inkomen sparen, en over dit bedrag betalen ze geen inkomstenbelasting. Dit maakt deze optie natuurlijk enorm populair.

Het bedrijf wil nu de mogelijkheden in de cryptomarkt verder onderzoeken, en neemt daarvoor nieuwe werknemers aan. “Naarmate de vraag naar digitale activa gestaag blijft groeien en de markt evolueert, zullen we onze ‘aanwervingsinspanningen’ blijven uitbreiden”, zei Tom Jessop, president van Fidelity Digital Assets.

Fidelity’s onderzoek naar bitcoin

In het begin van het jaar kwam dit team met een onderzoek naar buiten dat de naam ‘Bitcoin First’ droeg. Hierin stond dat bitcoin los moet worden gezien van de rest van de markt voor digitale assets. Volgens de vermogensbeheerder kwam geen enkele altcoin in de buurt van de monetaire eigenschappen van bitcoin, zo blijkt uit het onderzoek.

Dit zijn interessante bevindingen waardoor het bedrijf keuzes maakt om bijvoorbeeld bitcoin toe te voegen aan pensioenplannen als de 401(k)-variant. Maar ondanks het onderzoek is niet iedereen fan van het plan van Fidelity. Senator Elizabeth Warren van Massachusetts en collega-senator Tina Smith van Minnesota waren het er niet mee eens en uitten hun zorgen.

Nog meer zorgen

Ook het Amerikaanse ministerie van werk en arbeid waarschuwde voor crypto in pensioenplannen. “In dit vroege stadium in de geschiedenis van cryptocurrency’s maakt het ministerie zich ernstige zorgen over de voorzichtigheid van de beslissing van een fiduciaire om de deelnemers van een 401(k)-plan bloot te stellen aan directe investeringen in cryptocurrency’s, of andere producten waarvan de waarde is gekoppeld aan cryptocurrency’s.”

Toch besluit het bedrijf deze tak nu verder uit te breiden om verder onderzoek te doen. Fidelity lijkt met deze keuze te vertrouwen in de toekomst van crypto, en deinst niet teug in het onderzoeken van deze markt.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin miner Mawson to defer all major capital expenditures until market conditions normalize

On Tuesday, Bitcoin (BTC) mining company Mawson Infrastructure Group said that it was suspending major capital expenditures until market conditions normalize. In addition, the firm...

Key Bitcoin price metrics say BTC bottomed, but traders still fear a drop to $10K

The crypto market is currently going through a period of heightened volatility as global economic conditions continue to worsen amid a backdrop of rising inflation...

That’s ‘Sir’ Crypto Dad: French order knights former CFTC chair Chris Giancarlo

The French government has given former United States Commodity Futures Trading Commission chair Chris Giancarlo, also known as "Crypto Dad," the equivalent of a knighthood. In...

Russian Duma passes bill to remove VAT, lower income tax rates on digital asset sales

The State Duma, the lower house of the Russian legislature, has passed a bill on the taxation of digital assets that exempts their sale from...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo