Ethereum veroverd door NFT’s en Axie Infinity, UniSwap nog in top 3

Non-fungible tokens (NFT) halen DeFi in als het gaat om het gebruik van het netwerk van Ethereum. Inmiddels stijgen de transactiekosten op het netwerk weer.

OpenSea staat bovenaan

Lange tijd stond de gedecentraliseerde beurs Uniswap bovenaan als grootverbruiker van Ethereum, inmiddels zijn ze ingehaald door OpenSea. Dit is een marktplaats voor digitale kunstwerken genaamd NFT’s. Er zijn weer een paar hypes, denk aan airdrops en de handel in digitale rotsen (echt waar).

EtherRock #21 purchased for Ξ45 Ether ($135,240.03)

30 mins ago (Aug-08-2021 05:17:15 PM +UTC)

Txn: https://t.co/1zx7A3jkyS#EtherRock #EtherRocks pic.twitter.com/UNAUlhDWrW

— EtherRock Price (@etherrockprice) August 8, 2021

OpenSea marktplaats verbruikt veel gas

De transactiekosten op Ethereum worden ook wel gas genoemd. Volgens Etherscan’s Gas Tracker is OpenSea nu de grootste generator van transactiekosten op Ethereum. In de afgelopen 24 uur heeft het NFT-portaal 15,46% van de totale gasuitgaven op het netwerk verbruikt. Dit komt neer op ongeveer 900 ETH of 2,4 miljoen euro aan transactiekosten tegen de huidige ethereum koers.

Uniswap was het grootste deel van dit jaar de duidelijke leider in het gebruik van Ethereum, maar versie 2 is nu gedaald naar de tweede plaats met 8% van het totale gas, of 527 ETH ter waarde van ongeveer 1,4 miljoen euro. Zelfs als je de transactiekosten van Uniswap v3 aan die cijfers toevoegt, komt Uniswap niet in de buurt van wat OpenSea aan gas verbruikt.

Op de derde plaats staat nu een ander NFT-platform, voor de game Axie Infinity. De afgelopen 24 uur verbruikten zij 312 ETH of 822 miljoen euro aan Ethereum-transactiekosten.

Bron: Etherscan

Verbranden van gas

Zoals we eerder schreven, werd twee weken geleden een hard fork uitgevoerd op de blockchain van Ethereum. Sinds dat moment wordt een deel van de transactiekosten uit de roulatie gehaald. OpenSea staat logischerwijs ook bovenaan als het gaat om het verbranden van ETH.

Volgens gasverbrandingsvolger ultrasound.money, staat OpenSea ook bovenaan de lijst met meest verbrande ethers.

Bron: ultrasound.money

Minder ethereum in omloop

Op het moment van schrijven rapporteert de ultrasound.money-tracker dat er in totaal 32.300 ETH zijn verbrand, dit vertegenwoordigt een waarde van 84 miljoen euro. De enorme pieken in gas- en ETH-verbranding hebben op sommige blokken een deflatoir effect gecreëerd. Wanneer de hoeveelheid verbrande ETH groter is dan de beloning voor miners (nieuwe ETH), neemt de voorraad tijdelijk af.

Dit werd deze week waargenomen door de ETH Burn Bot toen 945 tokens binnen een uur werden vernietigd, wat resulteerde in een netto-uitgifteverandering van -417 ETH en een inflatie op jaarbasis van -3,12% (deflatie).

945.1184 $ETH burned last hour.

Issuance: 528.0000 ETH
Net Change: -417.1184 ETH
Annualized: -3.12%

2021-08-10 22:00-23:00 UTC
Last Block: 13000300
Cumulative : 24,942.1282 ETH

— ETH Burn Bot (@ethburnbot) August 10, 2021

Dit lijkt misschien een goed weer verhaal over Ethereum, en dat is het ook wel. Maar houd rekening met een keerzijde, de transactiekosten stijgen weer.

Bron: etherscan.io

The post Ethereum veroverd door NFT’s en Axie Infinity, UniSwap nog in top 3 appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo