Ethereum verbrandt nu al meer dan 100.000 ETH

Sinds de hard fork van Ethereum op 5 augustus zijn meer dan 100 duizend ethers uit de roulatie gehaald. In cryptotermen wordt dit geburnd genoemd. Het kostte Ethereum slechts 21 dagen om deze mijlpaal te bereiken. Er wordt voor duizenden euro’s per minuut geburned.

De hard fork zorgde onder andere voor de implementatie van verbetervoorstel 1559. De grote wijziging van het monetaire beleid wordt beschouwd als een van de belangrijkste katalysatoren voor koers van Ethereum. Die laat de laatste maanden een mooie stijging zien.

Aanbod gaat afnemen

Het fee-burning-mechanisme heeft de cryptocurrency effectief veranderd in een deflatoire activa, wat betekent dat het aanbod in de loop van de tijd zal slinken. Zo ver is het nog niet, op dit moment komen er meer nieuwe ethers bij via mining, dan dat er geburned worden. Als alles goed gaat, vervangt Ethereum volgend jaar het minen voor proof of stake.

Analisten verwachten dat het komende jaar twee miljoen munten permanent uit de circulatie zullen worden gehaald. Toch beweren sommige tegenstanders dat het monetaire beleid van Ether te onvoorspelbaar is. Het is bijvoorbeeld niet echt duidelijk wat het exacte totale aanbod van de op een na grootste cryptocurrency te bepalen.

Ter vergelijking: Bitcoin heeft een maximale voorraad van 21 miljoen munten. Dogecoin is inflatoir, wat betekent dat het een onbeperkt aanbod heeft, net als de euro. Hoewel een dergelijk monetair beleid niet op goedkeuring kan rekenen van de meeste bitcoiners, zien Elon Musk en Mark Cuban het als de belangrijkste eigenschap van de coin om levensvatbaar te zijn.

Dichter bij proof of stake

De uitrol van EIP-1559 was echter niet zonder controverse. De livegang werd fel bestreden door miners: een groot deel van hun inkomsten wordt nu namelijk geburned. Sinds de lancering van de London hard fork, kunnen ze alleen vrijwillige fooien van gebruikers ontvangen bovenop een vast bedrag, in plaats van de reguliere vergoedingen. De rest wordt verbrand.

Op dit moment is NFT marktplaats OpenSea de belangrijkste burner op het netwerk, gevolgd door de decentrale beurs Uniswap. Vóór EIP-1559 kregen miners een deel van elke transactie, zoals NFT-verkopen, waardoor hun inkomsten begin 2021 enorm stegen.

Maar als er één partij aan het kortste eind zou moeten trekken, dan zijn het de miners. Ethereum is bezig met de overgang van het proof of work (PoW) consensusalgoritme naar proof of stake (PoS). Wanneer Ethereum 2.0 eindelijk arriveert, zullen stakers verantwoordelijk zijn voor het verifiëren van transacties in plaats van miners.

The post Ethereum verbrandt nu al meer dan 100.000 ETH appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Texas is home to nearly 30% of all Bitcoin hash rate — Foundry

The U.S. state of Texas accounts for over 28% of all Bitcoin (BTC) hashing power in the United States, according to the latest Hashrate Map...

Price analysis 9/27: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) managed to stay above the $26,000 level even as the S&P 500 tumbled to a three-month low and the US dollar index (DXY)...

Xsolla Announces Acquisition of AcceleratXR, A Multi-Player Platform For Games

Sherman Oaks, United States, September 27th, 2023, Chainwire Xsolla, a global video game commerce company, announces its strategic acquisition of AcceleratXR, a provider of in-game server...

Crypto recap 27 september: ETF-aanvragen opnieuw uitgesteld en groot Bitcoin-nieuws uit China.

Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses....

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo