Ethereum supply shock, beurzen lopen leeg maar whales vullen zakken

Data laat zien dat de rijken alleen maar rijker worden, althans, gemeten in ethers. De grote whales op de blockchain van Ethereum blijven continue meer ether toevoegen aan hun wallets. En wat blijkt, prijs maakt niet uit. Ook al is de waarde van hun wallets nog nooit zo hoog geweest, ze blijven ethers kopen.

Whales hebben bijna 43 miljard euro aan ethereum

Volgens het blockchain-analysebedrijf Santiment bevatten de grootste ethereum wallets die niet worden beheerd door cryptocurrency beurzen nu 21,3 miljoen ETH. Tegen de huidige ethereum koers vertegenwoordigt dat een waarde van 42,6 miljard euro.

Hieronder in het rood het aantal ETH van beurzen. Het gele vlak zijn het aantal ethers in handen van de rest.

Bron: Santiment

Aanbod op beurzen neemt af

Uit diezelfde data van Santiment blijkt dat het aandeel ethereum op beurzen juist afneemt. Op dit moment staan op de wallets van beurzen ‘maar’ 4,66 miljoen ethers, dat is nu 9,3 miljard euro waard. Dit is het laagste bedrag dat beurzen hebben aangehouden sinds de lancering van de cryptocurrency.

Ethereum wordt op het moment van schrijven verhandeld voor ongeveer 2000 euro. Sommige analisten zijn van mening dat een lager aanbod op beurzen positief zou kunnen zijn voor de cryptocurrency, omdat de verkoopdruk niet zo hoog is en als de vraag toeneemt, de prijs zou kunnen stijgen omdat er niet genoeg aanbod op deze platforms is.

Supply Shock Ethereum

Hier wordt de term supply shock (hoewel vaak in relatie met bitcoin) voor gebruikt. Als de koers daalt zijn het vooral de kleinere investeerders die hun coins naar beurzen sturen voor de verkoop. Whales maken hier handig gebruik van door de ether (of BTC) tegen lageren prijzen te kopen en van de beurs af te halen om voor de lange termijn ergens op te slaan. Gebeurt dit lang en vaak genoeg, dan slinkt het verhandelbare aanbod aan ethers. Ofwel, het aanbod kan de vraag bij lange na niet bijhouden.

In de traditionele aandelenwereld betekent een supply shock net iets anders. Een voorbeeld, stel dat het aanbod van een grondstof of halffabricaat opeens hard afneemt, dan kan de prijs van deze grondstof toenemen, maar alle bedrijven die hier afhankelijk van zijn, kunnen op de beurs juist tikken krijgen omdat zij niet kunnen voldoen aan hun gewenste productie.

Je zou kunnen stellen dat de hele wereld nu in een supply shock zit als het gaat om grondstoffen zoals hout. Andersom kan trouwens ook, als er uit het niets opeens een overschot wordt aangeboden.

The post Ethereum supply shock, beurzen lopen leeg maar whales vullen zakken appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Alex Mashinsky’s jury trial scheduled for September 2024

A New York court has set the criminal trial for former Celsius Network CEO Alex Mashinsky to begin on Sept. 17, 2024. In an Oct. 3...

Ecosystem developers bring Bitcoin to Cosmos network

Osmosis, the largest decentralized exchange (DEX) on Cosmos, will be bringing Bitcoin (BTC) to the namesake inter-blockchain communications (IBC) protocol together with Nomic and Kujira. According...

What has Sam Bankman-Fried been up to in jail?

Reflection of guilt? SBF faces the man in the mirror.   Here's how the former FTX CEO may have spent his time behind bars since a judge...

As trial begins, Sam Bankman-Fried’s lawyers push to exclude testimony from FTX users

The criminal trial of former FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF) is currently underway in New York, and his legal team has filed motions aiming to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo