Ethereum stijgt 25% deze week, dat wordt opgemerkt door institutionele investeerders

Ethereum komt steeds dichter bij hun grote update naar proof of stake en dat zie je aan de koers. De waarde van ether is deze week met meer dan 25% gestegen. Volgens marketmaker Cumberland kan dit leiden tot een toestroom aan institutioneel geld.

Ethereum heeft een goede week

Wat is een market maker?

Een market maker zoals Cumberland koopt en verkoopt namens klanten cryptocurrency op de spotmarkt. Omdat hun handelsvolume zo groot is en ze over veel liquiditeit beschikken zijn partijen als Cumberland in staat om de markt te maken (koers te beïnvloeden). Ze kopen en verkopen veelal tegen de huidige marktprijs.

In zekere zin zijn BTC Direct en BLOX ook market makers. Op het moment dat een gebruiker een koop- of verkooporder inschiet dan worden deze op de vrije markt aangeboden tegen de actuele waarde.

Daarnaast biedt Cumberland over the counter diensten, hier worden grote hoeveelheden crypto verhandeld achter de schermen. Dit wordt expres niet gedaan op de normale beurzen omdat dit de prijs te veel kan beïnvloeden. Door hun rol als market maker heeft Cumberland goed zicht op de trends op de markt.

Ethereum koppelt zich los van macro-economie

Volgens een Twitter-thread van Cumberland, geschreven door Johan van Bourg, blijft de opwaartse trend van de cryptocurrency intact, ondanks dat de koers van Ethereum sinds begin dit jaar flink is gedaald.

Hij ziet echter een belangrijk verschil met begin dit jaar, toen was de koers sterk gecorreleerd met macro-economische omstandigheden. De stijging van de laatste twee weken lijken juist te komen door wat zij ‘crypto-fundamenteel’ noemen.

Nog één test voor The Merge

Cumberland wees op de succesvolle fusie van het Sepolia-testnet tot proof of stake op 6 juli. Op 11 augustus worden nog twee testnetten samengevoegd, één proof of work en de andere proof of stake. Dit is precies wat ook op de echte netwerken zal gebeuren. Als die laatste test succesvol is dan wordt de echte fusie halverwege september uitgevoerd.

Omdat dit zo’n grote gebeurtenis is in de cryptowereld, heeft het een eigen naam gekregen: The Merge. Op dit moment zijn er twee blockchains van Ethereum, de beacon chain en de normale. De beacon chain is op basis van proof of stake en wordt nu alleen gebruikt zodat gebruikers alvast ethers kunnen staken. Verder vindt er geen vermeldenswaardige activiteit op die blockchain plaats.

De normale blockchain maakt gebruik van proof of work, waar miners transacties verwerken en hier een beloning voor krijgen. The Merge zorgt ervoor dat deze twee blockchains fuseren, wat de weg vrijmaakt voor toekomstige schaalupgrades, inclusief sharding. Verwacht wordt dat het energieverbruik van Ethereum met 99,95% zal verminderen.

Goed voor klimaatfondsen

Cumberland voegde eraan toe dat, behoudens technische problemen, “de opkomst van een rendementsdragend, deflatoir, mega-cap-actief een zeer belangrijk is” en merkte op dat de stap van Ethereum ook “van belang is voor de deelnemers die om klimaatverandering geven”.

Van Bourgh doelt hier niet alleen op individuele crypto-gebruikers, maar ook op institutionele fondsen die het klimaat een warm hart toedragen. Het maakt bijvoorbeeld de weg vrij voor groene pensioenfondsen om in Ethereum te investeren.

Ruimte voor institutionele investeerders

Volgens het bedrijf zijn er nog weinig institutionele investeerders die een deel van hun portefeuille hebben toegewezen aan Ethereum. Ook is er niet veel liquiditeit nodig om de koers van Ethereum een zet omhoog te geven zegt Van Bourgh.

Cumberland ziet dat er al een kleine groep investeerders is die voorsorteert op de Merge. Hij kijkt hierbij naar de activiteit op de over the counter handelsdesk van zijn bedrijf, waar er veel meer interesse is om Ethereum te kopen, dan te verkopen.

All Dutch and English crypto news!

Expansion of short-term BTC holders suggests ‘final flush’ of sellers

A recent spike in short-term BTC holders could signal a "final flush" of sellers, meaning the capitulation events have played out, leaving the market ready...

Crypto exchange Binance obtains preliminary approval to operate in Kazakhstan

Binance, the world's leading cryptocurrency exchange, has won another battle in its quest for global dominance.    The cryptocurrency exchange announced via a blog post on Monday, August...

Australian Securities Exchange takes step towards tokenized asset trading

Companies on the Australian Securities Exchange (ASX) could be able to trade tokenized bonds, equities, funds, or carbon credits after a successful proof-of-concept trial led...

Justin Bieber, Paris Hilton among 19 celebs called out for shilling NFTs

Consumer watchdog group Truth in Advertising (TINA.org) has called out 19 celebrities for allegedly promoting non-fungible tokens (NFTs) without disclosing their connection to the projects.  The...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo