Dit is een belangrijke week voor Ethereum. Morgen staat de hard fork genaamd London op de planning. Verwacht wordt dat London tussen 15.00 en 19.00 uur live gaat. In deze hard fork worden verschillende verbetervoorstellen meegenomen, de meest spraakmakende hiervan is EIP-1559.
Stemmen op hard fork
In softwaretaal is een hard fork een splitsing in de onderliggende basiscode, hierdoor wordt een andere weg ingeslagen dan eerder. Dit stelt groepen met een andere visie in staat om software in een andere richting te sturen dan de visie van de oprichters. In de Ethereum-wereld mogen nodes op de blockchain stemmen over het al dan niet goedkeuren van de hard fork.
De hoop is de hard fork van morgen iets doet aan de hoge transactiekosten op het netwerk van Ethereum. Wat sowieso wel gaat gebeuren (mits de hard fork succesvol is), is dat het aanbod van aan ether zal afnemen, wat in theorie moet leiden tot een stijgende koers.
Transactiekosten worden voorspelbaar
Omdat de vraag naar ether snel is toegenomen als gevolg van het succes van DeFi, is de blockchain zelf onder druk komen te staan. Hierdoor stegen de transactiekosten (dit wordt gas genoemd op Ethereum) ontzettend hard, soms zelfs meer dan de waarde van de transactie zelf.
Door de upgrade worden deze kosten beter voorspelbaar, gas krijgt een vaste prijs in plaats van dat deze dynamisch is. Bovendien zal een deel van deze vergoedingen worden verbrand of vernietigd, waardoor een mechanisme van extra schaarste binnen het netwerk ontstaat dat voor opwaartse druk kan zorgen.
Goud en olie
Bitcoin staat natuurlijk bekend als het digitale goud onder de cryptocurrency’s, maar Lucas Outumuro van Into the Block, zegt dat EIP-1559 de manier waarop we ether waarderen ‘fundamenteel zal veranderen.’ Bitcoin mag dan digitaal goud zijn, Ethereum kan digitale olie worden.
In een Twitter-thread zegt Outumuro dat de waarde van ether nauwer verband houdt met het volume aan transactieactiviteit, wat niet het geval is met bitcoin. En met deze transactieactiviteit wordt waarde gecreëerd door het genereren van vergoedingen.
7/ One reason for BTC’s relative premium is its fixed supply, potentially making it better suited as an asset to store value long-term than one with endless supply
With EIP-1559, ETH is taking the first step towards reducing issuance, with supply projected to peak Feb 2022 pic.twitter.com/yqNnLH7iSt
— Lucas Outumuro (@LucasOutumuro) August 2, 2021
Aanbod van Ethereum neemt af
Toch is de marketcap van Ethereum ongeveer 40% van die van Bitcoin, dit komt volgens Outumuro door de inherente schaarste van bitcoin.
‘Een reden voor de relatieve premie van BTC is het vaste aanbod, waardoor het mogelijk beter geschikt is als een actief om waarde op lange termijn op te slaan dan een met eindeloze aanvoer.’
Hij verwacht dat het aanbod aan Ethereum zal pieken in februari 2022, en daarna alleen maar afneemt.
Wat ook voor schaarste zorgt, is dat er veel ethers nu vastgezet zijn om te staken. Deze komen op de korte termijn niet op de markt vrij en zorgen nu al voor een verminderd aanbod. Dat zie je hieronder in de grafiek van Glassnode. Sinds november 2020 is het mogelijk om te staken en inmiddels zijn er 6,5 miljoen ethers van de markt gehaald.
The post Ethereum krijgt op 4 augustus langverwachte hard fork London appeared first on BTC Direct | Nieuws.