Ethereum heeft nu al 8 miljoen euro verbrand

Gistermiddag om 14:45 ging de langverwachte upgrade van Ethereum live. Deze upgrade wordt London genoemd en heeft er nu al voor gezorgd dat er voor 8 miljoen euro aan ether in rook is opgegaan.

Onderdeel van London is EIP-1559, deze zorgt ervoor dat de manier transactiekosten berekenen verandert. Een deel van de basisvergoeding wordt nu verbrand en het proces is in de uren na de lancering soepel verlopen.

8 miljoen euro verbrand

Er zijn verschillende trackers online die deze constante verbranding van Ethereum te volgen. De screenshot hieronder komt van Etherchain en zij zeggen dat op moment van schrijven 4088 ethers zijn verbrand. Tegen de huidige ethereum koers komt dat neer op meer dan 8 miljoen euro.

Bron: etherchain.org/burn

Met een geschatte huidige brandsnelheid van 2,47 ETH per minuut, zou het netwerk 3.500 tokens per dag kunnen vernietigen.

Deze voortdurende vernietiging van Ethereum tokens zal in de loop van de tijd een impact hebben op het aanbod en de uitgifte. De economie van de token zal inflatoir blijven zo lang Ethereum nog aan proof of work doet en er dus nieuwe coins worden gemined. Dit zal waarschijnlijk veranderen wanneer Ethereum overstapt op proof of stake, wat de uitgifte van blokbeloningen zal verminderen. Daarna zal de uitgifte waarschijnlijk deflatoir worden vanwege het aanhoudend verbranden van een deel van de transactiekosten.

Miljarden euro’s per jaar

Ben Giove, CEO van Chapman Crypto, heeft wat cijfers geanalyseerd en enkele hypothetische scenario’s uitgevoerd voor de Bankless-nieuwsbrief. De basisvergoeding verschilt per blok, dus het is moeilijk om nauwkeurige voorspellingen te doen, aangezien deze 25% tot 75% van de totale transactiekosten kunnen bedragen. Giove ging uit van deze percentages en extrapoleerde dat over het jaar 2021 tot nu toe. Als EIP-1559 sinds 1 januari live zou zijn, dan zouden er tussen de 467.000 en 1,4 miljoen ETH uit de roulatie zijn gehaald.

Bron: banklesshq

Naar verwachting zal dit jaar tussen de 800 duizend en 2,4 miljoen ETH verbrand worden. Druk je dat in euro’s uit tegen de koers van vandaag, dan is dat respectievelijk 1,86 miljard en 5,6 miljard euro. Dit zijn slechts schattingen, maar het onderstreept wel de mogelijke effecten die de upgrade van deze week zal hebben op het aanbod en de uitgifte van Ethereum in de toekomst.

Zal Ethereum de geldende economische wetten volgen, dat schaarste leidt tot hogere prijzen?

The post Ethereum heeft nu al 8 miljoen euro verbrand appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo