Ethereum founder Vitalik Buterin lanceert nieuw voorstel voor wallet-gebruikers: EIP-7702

Vitalik Buterin, de medeoprichter van Ethereum, heeft een voorstel gelanceerd om de wallet-ervaring van crypto-gebruikers te verbeteren. Dit voorstel, genaamd EIP-7702, staat nu tegenover een ander opkomend voorstel, EIP-3074, en heeft een stevige discussie op gang gebracht over welke deel moet uitmaken van Ethereum’s volgende upgrade.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

EIP-3074 versus EIP-7702: Een vergelijking

EIP-3074, al lang beschouwd als een belangrijk voorstel voor Ethereum’s toekomst, heeft tot doel gebruikers van traditionele wallets dezelfde voordelen te bieden als slimme wallets. Maar het roept ook zorgen op over beveiliging en compatibiliteit met toekomstige ontwikkelingen.

EIP-7702: De gamechanger

In tegenstelling tot EIP-3074, definieert EIP-7702 een nieuw transactietype dat gebruikers in staat stelt om tijdelijk de bestaande “contract_code” veld in traditionele wallets te vullen met slimme contractcode voor een bepaalde transactie. Dit maakt het mogelijk om de wallet tijdelijk om te zetten in een slimme contractwallet, zonder de voortdurende zorgen over compatibiliteit met toekomstige upgrades.

Op weg naar Pectra

Met aanzienlijke steun binnen de Ethereum-community, wordt EIP-7702 serieus overwogen voor opname in Ethereum’s volgende upgrade, Pectra. De definitieve beslissing hierover zal worden genomen tijdens de All Core Developers Execution (ACDE) meeting.

Waarom dit belangrijk is

Met de crypto-industrie die volwassen wordt en mainstream ambities nastreeft, is het vereenvoudigen van de technologie een cruciale stap. EIP-7702 belooft gebruikers van traditionele Ethereum-wallets de voordelen van slimme contractwallets te bieden, zonder het overkoepelende doel van account abstractie uit het oog te verliezen.

All Dutch and English crypto news!

Ethereum ETF June launch ‘legit possibility’ as BlackRock files amended S-1

BlackRock updated its Form S-1 for its spot Ether ETF, which analysts say is a “good sign” that issuers and the SEC are working on...

Stablecoin market cap rises to 2-year highs as dominance slides to 6%: CCData

After eight consecutive months of ascent, the stablecoin market capitalization has risen to a 24-month high of $161 billion in May.

Argentina’s Milei meets top tech CEOs to boost business relations

Libertarian Argentina has “enormous possibilities” under his leadership, Milei tells Sam Altman.

US Treasury report outlines potential financial risks of NFTs

The government department outlined potential concerns with the NFT market, including terrorist financing, theft, and funding nuclear proliferation.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo