Ethereum ETF: kans op goedkeuring in mei is klein

Amerikaanse toezichthouders zullen waarschijnlijk geen toestemming geven voor beleggingsfondsen om Ethereum ETF’s te mogen lanceren. Deze zou investeerders op een simpele manier toegang moeten geven tot Ethereum’s, aldus investeringsbank Standard Chartered.

De bank sprak eerder de verwachting uit dat de Securities and Exchange Commission (SEC) goedkeuring zou geven, maar is daar dus van teruggekomen.

Banner Ethereum 1

Geen goedkeuring op korte termijn

Standard Chartered is ondanks hun veranderende kijk op een ether ETF nog steeds positief over de toekomst van cryptocurrency. ‘Crypto heeft de afgelopen weken te maken gehad met veel tegenwind, maar het ergste is voorbij en de markt is klaar om te herstellen,’ aldus Standard Chartered in een rapport van dinsdag.

‘De instroom in Bitcoin ETF’s is gestagneerd, en de goedkeuring van ether ETF’s in mei lijkt nu niet waarschijnlijk,’ schrijft analist Geoff Kendrick. De analist zei eerder dat ether ETF’s op 23 mei waarschijnlijk goedgekeurd zouden worden.

‘De SEC richt zich op decentrale financiën (DeFi) door een rechtszaak aan te spannen tegen Uniswap, de rentes op Amerikaanse staatsobligaties zijn gestegen, de renteverlagingen van de Federal Reserve zijn uitgesteld, en BTC en ETH – als risicovolle beleggingen – zijn gedaald door de escalatie van het conflict in het Midden-Oosten,’ aldus Kendrick.

Koersverwachting is positief

Toch verwacht de bank dat het slechte nieuws al is verwerkt in de prijs van bitcoin en ether, en dat “positieve ontwikkelingen” weer de overhand zullen nemen. De bank handhaaft een koersverwachting voor bitcoin van 150.000 dollar eind dit jaar en haar ether verwachting van 8.000 dollar.

De positie van de markt is nu veel stabieler dan voorheen, aangezien 261 miljoen dollar aan hefboomposities met een longpositie uit de bitcoin futures markt is gehaald op 13 april, na de Iraanse aanval op Israël, aldus het rapport.

‘De instroom in bitcoin spot ETF’s is waarschijnlijk vertraagd door economische factoren. Denk hierbij aan de hogere rentes op Amerikaanse staatsobligaties en de politieke spanningen in het Midden-Oosten.’

‘Bovendien is de eerste golf van ETF-kopen waarschijnlijk grotendeels voltooid, wat betekent dat een belangrijke aanjager van de markt voorlopig is gestopt. De volgende golf van kopen zal zijn wanneer deze ETF’s worden opgenomen in bredere macro-fondsen, maar dit kan nog wel even duren.’

All Dutch and English crypto news!

Nvidia faces ‘near zero chance’ of beating Bitcoin this decade again — Crypto execs

Technology company Nvidia outperformed Bitcoin over the past decade, but cryptocurrency executives see slim chances of a repeat.

How to train an AI bot to day-trade crypto

Learn the essential steps to create and train your own AI bot for day trading cryptocurrencies and potentially automate your trading decisions.

Marathon Digital enters renewable energy partnership with Kenyan gov’t

Marathon Digital, one of the world’s leading Bitcoin mining operations, announced a collaboration to overhaul Kenya’s renewable energy sector.

BitGo’s $100M suit against Galaxy can proceed — Delaware Supreme Court

After being dismissed by the Delaware Court of Chancery in 2023, the state’s supreme court ruled the definition of the merger agreement between BitGo and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo