Ethereum dreigt naar het 62% FIB retracementniveau af te dalen

Ethereum (ETH) heeft al sinds het begin van de week enorme verliezen geleden en dreigt, als deze huidige trend aanhoudt, verder naar het 1.700 dollar niveau af te dalen

De cryptomarkt hervatte gisteren weer haar neerwaartse trend, waarbij Bitcoin en de andere grote crypto’s allemaal flinke verliezen leden. De prijs van Ether is de afgelopen 24 uur met 5,70% gedaald en het verhandelt nu net boven de 1.880 dollar.

De geregistreerde verliezen van gisteren kwamen na de 5,17% daling op maandag. Na de eerste grote weerstand op 2.133 dollar niet te kunnen halen, gleed Ethereum naar een late intraday low van 1.917,40 dollar af. Sindsdien heeft het nog meer verlies geleden en verloor het alsmede het belangrijke ondersteuningsniveau op de 1.900 dollar.

Aangezien de cryptomarkt zich nog steeds in een bearishe trend bevindt, loopt Ether het risico om nog meer ondersteuningsniveaus te verliezen en de komende uren zelfs onder de 1.800 dollar te zakken.

ETH prijsvooruitzicht

De ETH/USD 4-uurs prijsgrafiek ziet er op dit moment bearish uit, wat suggereert dat er nog meer verlies in de planning zou kunnen staan voor de op één na grootste cryptovaluta volgens marktkapitalisatie. ETH verhandelt op dit ogenblik dicht bij haar 20-daags eenvoudig voortschrijdend gemiddelde (1.894,68).

Als de huidige bearishe trend zich voortzet, dan zou ETH gedwongen zijn om de volgende grote steun van zo rond de 1.800 dollar te verdedigen. Een voortdurende uitverkoop op de markt zal tevens het 62% FIB retracementniveau (1.724 dollar) in beeld brengen. ETH zou echter in staat moeten zijn om de sub 1.800 dollar niveaus te kunnen vermijden, met daarbij 1.838 dollar als belangrijkste ondersteuningsniveau om een verlies te kunnen beperken.

ETH/USD prijsgrafiek. Bron: Coinalyze

Mocht de markt de situatie echter omdraaien, dan zou ETH kunnen proberen om weer voorbij het eerste weerstandspunt op 1.900 dollar te komen. Bij een langere rally in de komende 24 uur zou het dan het daaropvolgende weerstandsniveau op 1.969 dollar kunnen passeren om zo voorbij de 2.099 dollar te kunnen stijgen.

Ether heeft echter de ondersteuning van de bredere cryptomarkt nodig om haar huidige bearishe trend te overwinnen. Zelfs bij een aanhoudende rally, zou het hoogste punt van gisteren van 2.047,72 dollar waarschijnlijk bij elke opwaartse potentie onmogelijk zijn.

The post Ethereum dreigt naar het 62% FIB retracementniveau af te dalen appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo