Ethereum breekt record en is voor het eerst meer waard dan 3.700 euro

Vorige week was bitcoin aan de beurt, en nu is het aan ethereum. De ether koers heeft een nieuw record gevestigd, het oude record heeft 171 dagen stand weten te houden.

Bron: BTC Direct

Vanochtend om 03:34 bereikte ethereum het voorlopige topje van de berg. De ether koers was even 3.781 euro (4.416 dollar), een absoluut hoogtepunt. Het vorige record werd gevestigd op 12 mei 2021. De afgelopen 24 uur is de koers met 7,5% gestegen, en de afgelopen maand zelfs met 50%.

De marktkapitalisatie van ether is gestegen naar 441 miljard euro, uiteraard ook een record.

Oplopende driehoek

Hieronder de grafiek van Ethereum in euro’s. Elke candle staat voor 4 uur. De twee lijnen vormen samen een ascending triangle, ofwel een oplopende driehoek.

Dit koerspatroon wordt gecreëerd door een horizontale lijn te trekken over de hoogste punten van de koers. De diagonale lijn wordt getrokken langs de onderste punten waardoor de twee lijnen een driehoek vormen.

De koers kan naar boven of naar beneden uitbreken, dat is logisch. Maar een ascending triangle wordt ook wel een continuation patern genoemd, omdat de prijs doorgaans in dezelfde richting uitbreekt als de trend. In dit geval zegt de theorie dat de koers dus aan de bovenkant moet uitbreken.

Altair upgrade

Afgelopen woensdag werd ook een update voor ethereum uitgerold, deze had alleen betrekking op nodes. De Ethereum 2.0 Altair Beacon Chain-update is succesvol van start gegaan, inmiddels zijn 98,7% van alles nodes al geüpgraded.

Altair is de eerste upgrade naar de Beacon Chain sinds deze in december 2020 online ging en is waarschijnlijk de laatste vóór de fusie met het Ethereum-mainnet en de overstap naar proof-of-stake.

De Altair-upgrade werd uitgevoerd middels een hard fork. Dit betekent dat als een node Altair niet heeft gedownload en geïnstalleerd, hun node niet gekoppeld is aan de blockchain van Ethereum en hun stake afneemt met ongeveer 10% per jaar. Ofwel, als node moet je upgraden.

Je eerste € 10,- Ethereum krijg je van ons

Handel in Etehreum met het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Claim je € 10 gratis

Liever eerst meer informatie?

The post Ethereum breekt record en is voor het eerst meer waard dan 3.700 euro appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo