Ethereum boven de 3.350 dollar dankzij toegenomen institutionele instroom

Een ETH prijsprognose suggereert dat de bulls de overheadweerstand kunnen doorbreken om zo prijzen boven de 4.000 dollar te kunnen bereiken

De prijs van Ethereum is boven de overheadweerstand van 3.350 dollar uitgekomen toen de bulls het voor elkaar kregen om het ETH/USD handelspaar richting prijzen te loodsen die voor het laatst op 19 mei gezien werd, toen de cryptovaluta nog boven de 3.400 verhandelde.

Hoewel de prijsdruk, die ervoor zorgde dat de waarde van Ether in het weekend naar een dieptepunt van 3.100 dollar zakte, blijft bestaan, zou een opwaartse oplossing van de onzekere situatie die op de dagelijkse prijsgrafiek getoond wordt, de op de tweede plaats gerangschikte crypto waarschijnlijk naar het hoogste prijsniveau sinds medio mei kunnen bewegen.

De Ethereum prijs zweeft op het moment van schrijven zo in de buurt van de 3.352 dollar, wat het ETH/USD handelspaar daarbij net boven de weerstandslijn van een stijgend driehoekspatroon plaatst.

Ethereum ervaart een toegenomen institutionele instroom

Deze Ether prijsstijging komt op het moment dat de altcoin markt een tweede week met een kapitaalinstroom registreert, dit al volgens gegevens van de vermogensbeheerder CoinShares.

Volgens het gisteren vrijgegeven wekelijkse rapport van het bedrijf, registreerden de op altcoin gebaseerde activa een instroom van 24 miljoen dollar, wat een stijging inhoudt ten opzichte van de 21 miljoen dollar die vorige week geïnjecteerd werd. Van deze altcoins registreerde Ethereum een instroom van 17,2 miljoen dollar, iets wat op ongeveer 25% van het beheerd vermogen (AUM) neerkomt.

Afgezien van Ethereum waren Cardano (ADA) en Solana (SOL), die respectievelijk 10,1 miljoen en 2,7 miljoen dollar aan kapitaalinstroom registreerden, nog twee andere altcoins die een tweede week van instroom zagen.

De toegenomen instroom in beleggingsproducten voor digitale activa suggereert een optimistisch sentiment van de institutionele beleggers in altcoins, waarbij Ethereum en Cardano vermoedelijk nog verdere prijsstijgingen zullen zien naarmate de vraag ernaar stijgt.

ETH/USD prijsvooruitzicht

ETH/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

Een blik op de dagelijkse prijsgrafiek toont aan dat de Ethereum prijs boven de weerstandslijn van een stijgende driehoek met een prijsbarrière van 3.328 dollar is doorgebroken. De prijs is inmiddels vanaf een intraday high zo rond de 3.374 dollar weer iets teruggezakt, wat hetzelfde prijsniveau is waarop de bulls op 23 augustus, hun pogingen om hogere prijzen te kunnen bereiken, teruggewezen werden.

Als de kopers de weerstandslijn echter in een ondersteuning zouden veranderen, dan zou de volgende target zo rond de 3.448 en vervolgens de 3.718 dollar liggen. Een verdere koopdruk zou Ethereum dan zelfs richting de 4.000 dollar kunnen pushen.

De ETH/USD zou daarentegen alsook aan de onderzijde de ondersteuning van de stijgende driehoek opnieuw kunnen beproeven, die met de 20-daagse exponentiële voortschrijdend gemiddelde curve van zo rond de 3.157 samenvalt. Onder dit niveau zouden de bears zich vervolgens op de horizontale ondersteuning zo rond de 2.900 dollar kunnen concentreren en daaropvolgend de 50-dagen voortschrijdend gemiddelde lijn zo rond de 2.716 dollar.

The post Ethereum boven de 3.350 dollar dankzij toegenomen institutionele instroom appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo