Ethereum analyse: einde van 2021 waarde van 4000 euro en flippening in 2022?

In 2017 was er sprake van een bijna-flippening: Ethereum was nog maar een paar procentpunten groei verwijderd om bitcoin in te halen als alpha predator op de cryptomarkt. Ook dit jaar hoor je hier en daar geluiden van Ethereum fanboys dat het in 2022 wel eens zou kunnen gebeuren. Voorlopig is de totale marktwaarde van alle ethers ongeveer de helft waard van die van bitcoin. Maar kan ethereum op korte termijn een stijging meemaken? Tijd om de grafieken in te duiken.

Test van hoogtepunt in mei

Als we naar de dagelijkse kaarsen kijken en helemaal uitzoomen naar de daling die plaatsvond in mei, zien we dat we de afgelopen dagen een re-test gehad hebben van de neerwaartse trendlijn. Deze wordt gevormd samen met de piek in augustus en is kort daarna getest en gebroken.

Sindsdien handelen we erboven, maar in de recente weken zijn we er dichtbij gekomen. Een re-test is voor de ethereum koers erg positief, omdat daarmee nieuwe support zones voor de toekomst gevormd worden en de markt als geheel besluit of er genoeg koopkracht is op deze prijsniveaus om de trendlijn te breken.

Nog een test

De re-test lijkt momenteel de goede kant op te gaan, maar kan pas bevestigd worden door nu met veel volume door de vorige all time high te breken. Daarbij lijken we nu ook een nieuwe higher low te vormen, hierbij kijken we naar punt 3 ten opzichte van punt 1 en 2.

Dit is wederom nog niet helemaal bevestigd omdat de koers nog alle kanten op kan gaan, maar er lijkt nu weer een positieve trend ingezet te zijn, wat dit inderdaad een lower high zou maken. Om de vorige all time high te bereiken moet de koers eerst nog door de grens heen van 4000 euro,. Stel dat deze re-test succesvol is, dan zou dat binnen 1 à 2 weken al kunnen gebeuren. Als de prijs niet genoeg momentum weet te vinden en dus weer naar beneden gaat, is de volgende support zone weer een nieuwe test op de neerwaartse trendlijn. Dit zou dan rond de 3200 euro liggen.

Richting 2022

Als we dan gaan kijken naar een iets kortere tijdspan, zien we een neerwaartse trend die sinds begin november van kracht is. Deze leek begin december gebroken te worden, maar is toen hard terug onder de trendlijn gestort, toen is  het laagste punt neergezet van de afgelopen maanden. Dit was de enorme wick naar beneden die de prijs kortstondig terugbracht tot onder de 3200 euro.

Vanaf die wick is wel weer een mooie opwaartse trend ingezet en de twee genoemde trendlijnen gaan elkaar begin januari tegenkomen. Het is daarom te verwachten dat we daarvoor nog enige volatiliteit gaan zien, maar welke kant op blijft de vraag. 

Het bullish scenario is natuurlijk dat de negatieve trendlijn gebroken wordt en daarmee momentum gevonden wordt voor een opwaartse trend. We zagen net al dat de grafiek er op lange termijn goed uitziet, doordat er op dit moment een higher low gevormd lijkt te worden. Het bearish scenario is dat ETH naar beneden uitbreekt en de nieuwe support zone van 3200 euro opzoekt. Ook dit is zeker een mogelijkheid omdat de vuistregel bij een trendlijn is dat hoe vaker die getest wordt, hoe groter de kans is dat die gebroken wordt.

De onderkant van dit patroon wordt de afgelopen tijd constant getest en aan de wicks te zien zag het er al een aantal keer erg slecht uit. Wel is het zo dat dit scenario naar de korte termijn kijkt terwijl het bullish scenario gebaseerd is op veel langere termijn, wat over het algemeen betrouwbaarder is. Met een positieve uitbraak kunnen we nog hoop hebben om het jaar boven de 4000 euro af te sluiten.

The post Ethereum analyse: einde van 2021 waarde van 4000 euro en flippening in 2022? appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Crypto Biz: Kraken offers stock trading as exchanges adapt to changing regulations

Cryptocurrency exchanges are adopting alternative strategies to conduct business in the face of tighter crypto regulatory environments worldwide. Signs are everywhere. Kraken is reportedly moving to offer...

Industry leaders and policymakers weigh in on a potential US gov’t shutdown

The United States House of Representatives has rejected a bill passed on by the Senate aimed at funding the government, and Speaker Kevin McCarthy's proposals...

Bitcoin’s inflation-hedge theory tested as rising interest rates bring turbulence to markets

The U.S. economy has been facing turbulent times lately, with the U.S. personal consumption expenditure (PCE) inflation index rising by a significant 3.5% over the...

Pond0x DEX claims $100M in trading volume as critics allege it’s a scam

The Pond0X decentralized exchange (DEX) has reached more than $100 million in total trading volume, according to a September 28 social media post from its...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo