ETH riskeert nog meer verlies als het onder de 3.000 dollar belandt

ETH/USD kwam in een neerwaartse beweging terecht die tot onder de 3.000 dollar reikte toen Bitcoin dankzij een negatief marktsentiment opnieuw een verlies leed

Ethereum is na een koersdaling van 5,5% in de afgelopen 24 uur tot onder de kritische ondersteuning van de vraagzone van 3.000 dollar gezakt. Deze neergang voor ETH ontstond toen Bitcoin (BTC) alsook haar recente koerswinst met een dip van 3% verminderde om nu de koersprijzen zo rond de 42.150 dollar te beproeven.

De prijsprognose voor Ethereum suggereert dat de prijs ervan nog verder kan zakken, met een terugval die voor ETH/USD waarschijnlijk tot een dieptepunt van 2.650 dollar kan leiden. Aan de andere kant zou een opwaartse omkering uit een dagelijkse afsluiting van meer dan 3.000 dollar kunnen bestaan, om zo deze week nieuwe pogingen mogelijk te maken die op een prijspiek van 3.500 gericht zijn.

De technische vooruitzichten voor Ethereum

De dagelijkse prijsgrafiek toont aan dat de ETH/USD boven het 0,5 Fib retracementniveau ligt; dit terwijl de bulls naar een nieuw momentum op zoek zijn richting de kritische 3.000 dollar barrière. De 100 SMA (2.763 dollar) biedt hierbij een belangrijke bufferzone, wat aangeeft dat een dagelijkse afsluiting boven een opkomende stijgende trendlijn mogelijk is.

In dit geval zal het bereiken van het 0,618 Fib niveau (3.143 dollar) het opwaartse doel zijn, om vervolgens naar de bevoorradingszone in de buurt van de 50 SMA (3.298 dollar) te streven. Door van deze zone dan een ondersteuningsniveau te maken, zou er een toestroom van kooporders kunnen ontstaan die op de 3.500 dollar gericht is (wat een belangrijke koopzone is, die momenteel in de buurt van het 0.786 Fib niveau gevonden wordt).

ETH/USD dagelijkse prijsgrafiek. Bron: TradingView

De 4-uurs prijsgrafiek van Ethereum laat zien dat ETH/USD onder de 50 en 100 eenvoudige voortschrijdende gemiddelden ligt, waarbij de hellende curven van deze indicatoren een aanhoudende neerwaartse druk suggereren. De daling van de RSI onder de evenwichtslijn draagt eveneens bij aan het potentieel voor nieuwe koersverliezen.

Vanuit een technisch oogpunt zullen de kopers de koersprijs waarschijnlijk omhoog pushen mits ze het gebied zo rond de 2.871 dollar in een ondersteuning om kunnen zetten. Dit is een prijsgebied dat door het 0,5 Fibonacci retracementniveau van de opwaartse macrobeweging van 1.717 naar 4.025 dollar gemarkeerd wordt.

Als de ETH prijs vanaf hier echter lager uit mocht vallen, dan zou het nieuwe koersdalingen kunnen zien in de richting van een andere horizontale ondersteuningslijn zo rond de 2.763 dollar. Zakt de prijs daarna nog verder, dan zou de volgende ondersteuning een dieptepunt van ongeveer 2.650 dollar zijn, die eerder ook op 21 september 2021 gezien werd.

ETH/USD 4-uurs prijsgrafiek. Bron: TradingView

De technisch analist Michael van de Poppe suggereert dat de prijscorrectie onder de 3.000 dollar, bij de vooruitzichten van Ethereum voor 2021 het prijstraject van 2017 zouden kunnen weerspiegelen. In dit geval is ETH nog steeds bullish voor op lange termijn, zelfs bij een mogelijke verlenging van haar neerwaartse trend.

https://twitter.com/CryptoMichNL/status/1442493201894440964

The post ETH riskeert nog meer verlies als het onder de 3.000 dollar belandt appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo