ETH-holders krijgen Ethereum Proof of Work (ETHW), nu live verhandelbaar op BLOX!

Niet iedereen is blij met de succesvolle overgang van Ethereum. Het netwerk is met de Merge veranderd van protocol, waardoor Ethereum-miners overbodig werden. Als tegenreactie willen deze miners Ethereum weer op Proof of Work krijgen door de blockchain te forken (af te splitsen).

De bijbehorende coin daarvan (ETHW) wordt uitgedeeld aan de ETH houders die op het moment van de afsplitsing ETH in hun BLOX kluis hadden. Deze is sinds vandaag ook te verhandelen op BLOX. Hoe zit dat?

Wat is Ethereum Proof of Work?

De Merge heeft ervoor gezorgd dat de blockchain van Ethereum niet meer wordt beveiligd door miners: een protocol wat men Proof of Work noemt. In plaats daarvan wordt het netwerk nu beheerd door zogenaamde ‘stakers’.

Proof of Stake is een protocol waarbij gebruikers ETH kunnen vastzetten in ruil voor een beloning. Hun ETH wordt gebruikt om het netwerk draaiend te houden en transacties te valideren, terwijl dit voorheen door Ethereum-miners werd gedaan.

Miners zijn niet blij

Sommige miners waren het niet eens met deze beslissing en kwamen met een tegenreactie: ETHW. Dit is een nieuwe afsplitsing van het Ethereum-netwerk en is ervoor bedoeld om weer een nieuwe Ethereum op Proof of Work te krijgen.

Hierdoor kunnen de miners weer verder met het delven, en kunnen de Ethereum-holders die fan waren van Proof of Work, gebruik maken van dit nieuwe ‘oude’ Ethereum-protocol. Deze keten is verder gegaan vanuit het punt waar de Ethereum blockchain is omgezet naar Proof of Stake.

Daarnaast krijgen ook alle ETH-holders, die op moment van de afsplitsing ETH in hun kluis hadden, ETHW uitgekeerd.

ETHW voor ETH-holders, en live in BLOX!

Zoals dit artikel al vermeldt, kun je ETHW nu vinden in de app van BLOX en deze coin is per direct verhandelbaar. ETH-holders zullen zien dat zij al ETHW hebben ontvangen van deze nieuwe blockchain.

De token balansen zijn gekopieerd, waardoor alle mensen die op moment van de fork ETH in hun kluis hadden, hetzelfde aantal ETHW hebben gekregen. ETHW zal wel een volledig andere waarde vertegenwoordigen dan de originele ETH, dus reken je niet meteen rijk.

De koersen van deze coin zijn te checken op de koerspagina, en het laatste nieuws over ETHW lees je op deze nieuwspagina. Nog geen BLOX? Download de app hier!

All Dutch and English crypto news!

Nasdaq focused on crypto custody services but no plans for crypto platform yet

In September, the world's second-largest stock exchange Nasdaq announced that it will offer custody services for Bitcoin (BTC) and Ether (ETH) to institutional investors. Nasdaq...

US student launches NFT series to support Ukraine

Daisy Lan, a senior at California's Mountain View Academy, is launching an innovative NFT project to support Ukrainian students displaced in the Russian war, Coin...

Is Helium on track for its biggest daily gain this month after rallying by more than 7% today?

HNT is on track for its biggest gain this month as Helium is outperforming the other coins in the top 100.   HNT, the native token of...

Is the Baby Doge a good buy in October?

Baby Doge price has been a bit volatile in the past few days as investors buy the coin's dip. The token surged to a high...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo