Energieverbruik bitcoin neemt flink af, onderzoek Cambridge University

We hebben het vaak genoeg gehoord, bitcoin mining zou een te grote impact hebben op het milieu. Maar nieuwe data van de Universiteit van Cambridge laat zien dat dit de afgelopen zes maanden juist drastisch aan het afnemen is, en dan moeten de effecten van de nasleep van het optreden van China nog meegerekend worden.

Migratie uit China

CNBC ging in gesprek met meerdere experts uit de miningwereld om hun mening te krijgen over de grote miningmigratie en hoe deze de impact op het milieu heeft veranderd. Ze zijn tot de consensus gekomen dat cryptomining nu milieuvriendelijker is dan toen China de wereldwijde miningmarkt domineerde.

Het rapport merkte op dat maar liefst de helft van ’s werelds Bitcoin-miners in een paar dagen hun werkzaamheden staakten. Dit werd bevestigd door de 65% daling van de beschikbare rekenkracht tussen 13 mei en 28 juni.

Bron: blockchain.com

Verhuizing pakt goed uit

De hardhandige aanpak van China heeft miners gedwongen te verhuizen, en velen van hen hebben betere omstandigheden gevonden, zoals Texas, die goedkopere hernieuwbare energiebronnen hebben.

CEO van digitaal valutabedrijf Foundry, Mike Colyer, bevestigde dat het een groot pluspunt was voor bitcoin.

‘Miners over de hele wereld zijn op zoek naar overtollige stroom die hernieuwbaar is. Dat zijn altijd de laagste kosten. Net-net zal dit een grote overwinning zijn voor de ecologische voetafdruk van bitcoin.’

Aandeel China slinkt

Volgens gegevens van Cambridge wordt nu bijna 17% van al het bitcoin minen in Noord-Amerika uitgevoerd, en ten minste 50% daarvan maakt gebruik van hernieuwbare energie. China’s aandeel van meer dan 65% in de hasjtaart is geslonken tot 46%, volgens de gegevens die in april werden vrijgegeven, en het is sindsdien nog veel meer gedaald.

Bron: Cambridge

De uittocht uit China had ook effect op veel oudere en minder energiezuinige miningapparatuur die nu voorgoed is stilgelegd. Alex Brammer van Luxor Mining zei: ‘Het ging, waarschijnlijk voor altijd, van start met een groot aantal van de meest energie-inefficiënte installaties.’

Alternatieven worden gezocht

Er wordt nu gezocht naar hernieuwbare alternatieve energiebronnen, zoals waterkracht, zonne-, wind-, kernenergie en zelfs gasfakkelenergie, aangezien het verbranden van fossiele brandstoffen wordt uitgefaseerd.

In een verwante ontwikkeling werd gisteren door Viridi het allereerste green mining exchange-traded fund (ETF) gelanceerd op de New York Stock Exchange. Het beleggingsproduct is bedoeld om reguliere en institutionele beleggers een kans te geven te investeren in bitcoingerelateerde producten met een focus op milieu-, sociale en governance-kwesties.

The post Energieverbruik bitcoin neemt flink af, onderzoek Cambridge University appeared first on BTC Direct | Nieuws.

Bitcoin nieuws, Energie, Mining

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

US military partner Constellation opens Hypergraph network to app developers

The “Layer 0” network was created in collaboration with the United States Department of Defense and is now open for commercial Web3 applications.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo