Elon Musk zegt dat crypto een bedreiging is voor Communistische Partij China

Elon Musk, CEO van Tesla, sprak gisteren tijdens de Code Conference over China’s verbod op cryptocurrency. Ook ging hij in op de toekomst van bitcoin en de rol van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Bedreiging voor centrale regering

De excentrieke directeur zegt dat het overduidelijk is dat China niet van cryptocurrency houdt, zeker als je kijkt naar alle maatregelen dit jaar. Hoewel hij niet precies kan zeggen wat er achter deze vijandigheid zit, suggereert Musk dat de Communistische Partij van China tegen cryptocurrency’s is omdat ze een bedreiging vormen voor de gecentraliseerde regering:

‘Ik veronderstel dat crypto fundamenteel is gericht op het verminderen van de macht van de gecentraliseerde overheid en dat vinden ze niet leuk, denk ik.’

Onafhankelijkheid heeft waarde

Musk denkt dat crypto waardevol is omdat overheden het niet kunnen controleren:

‘Weet je, wanneer overheden de hand niet uit de koekjestrommel kunnen houden en de gelddatabase niet kunnen bewerken, heeft dat waarschijnlijk enige waarde.’

Volgens Musk kan het verbod op mining ook verband houden met toenemende stroomstoringen waar de zuidelijke provincies van China de laatste tijd veel last van hebben.

Hij werd ook gevraagd naar zijn vermogen om de cryptomarkt te bewegen met zijn Twittergedrag. Musk grapt dat het niet uitmaakt en juist een goede zaak is als de koersen stijgen door zijn tweets.

Onmogelijk om crypto te vernietigen

Daarnaast ging hij in op een iets serieuzer onderwerp, namelijk de drang van overheden om crypto te beteugelen al dan niet te vernietigen. Hij zei dat het onmogelijk is om cryptocurrency’s te vernietigen, maar wat wel mogelijk is, is dat regeringen met te strenge regels de vooruitgang van de industrie waarschijnlijk zullen vertragen. Musk is er ook van overtuigd dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission niets moet doen als het gaat om crypto-regelgeving.

Maar in tegenstelling tot veel crypto-enthousiastelingen, denkt hij niet dat cryptocurrency de hele wereld gaat veranderen.

‘Ik zou niet zeggen dat ik een enorme cryptocurrency-expert ben … Er zit enige waarde in cryptocurrency. Ik denk niet dat het lijkt op de tweede komst van de Messias… Het zal hopelijk de fouten en latentie in het geldsysteem verminderen.’

The post Elon Musk zegt dat crypto een bedreiging is voor Communistische Partij China appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo