Elon Musk wacht tot bitcoin stijgt tot 69.000 dollar, en ethereum 4.200 USD

Je kon er op wachten: bitcoin breekt met zijn vorige all time high en Elon Musk laat van zich horen. Ditmaal tweet hij een afbeelding van een stel dat kijkt naar de prijzen van bitcoin en ethereum. De weergegeven getallen zijn 69.000 en 4.200 dollar.

Die twee getallen zijn natuurlijk alles behalve willekeurig.

Kleine daling sinds all time high

De koers van bitcoin piekte gisteren boven 67.250 dollar (57.750 euro) en had nog maar een kleine duw nodig om bij dat getal te komen. Inmiddels heeft de opwaartse beweging wat aan kracht ingeboet, bitcoin wordt nu verhandeld voor iets minder dan 65.000 dollar (55.500 euro).

Anthony Pompliano deed ook een duit in het zakje, hij combineerde de twee getallen en zegt dat als bitcoin 69.420 dollar wordt, het internet mogelijk zou kunnen breken.

Wat betekenen deze getallen?

Het getal 69 behoeft geen uitleg, en anders is Google je vriend.  Het nummer 420 heeft in deze context meerdere betekenissen. De eerste is dat het staat voor 4/20, ofwel 20 april. Die dag staat in de VS bekend als cannabisdag.

Dat gegeven gebruikte Musk weer toen hij tweette dat Tesla aandelen zou terugkopen voor 420 dollar, hier is hij voor aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Sindsdien hebben Tesla fanboys 20 april uitgeroepen tot Elon Musk Day.

Het getal 69 lijkt ook een speciale betekenis te hebben voor Musk op basis van zijn eerdere tweets. Afgelopen oktober werd de prijs van de Tesla Model S gewijzigd in (je raadt het al) 69.420 dollar.

Ethereum nadert hoogste waarde ooit

De koers van ether behaalde op 12 mei 2021 zijn hoogste waarde ooit met 4.380 dollar (3.762 euro). Op dit moment is de crypto 4.142 USD waard, dus er is nog maar een kleine 5,4% nodig.

Wat dat betreft, is het interessant om te volgen wat het behalen van de ATH voor bitcoin met de markt doet. Vaak zie je dat bitcoin daarna zijwaarts beweegt, waardoor de grote altcoins ademruimte krijgen om te groeien. Deze koersstijgingen druppelen daarna vaak verder op de kleinere altcoins.

The post Elon Musk wacht tot bitcoin stijgt tot 69.000 dollar, en ethereum 4.200 USD appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo